Ga naar de inhoud

Rotterdam is echt wel te filmen, maar wie doet het? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De onderwerpen voor een zinderende Rotterdamse stadsfilm liggen letterlijk op straat, betoogt Wies Sanders (programmeur Architecture Film Festival Rotterdam). Ze plukte drie films uit het programma van het AFFR die volgens haar een Rotterdamse versie nodig hebben.

aap
beeld: Maus Bullhorst

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Misschien is het wel een leuk idee om een keer De Nacht Van De Leegstaande Kantoren te organiseren. Om 00.00 uur gaat dan in elk leegstaand kantoor in het centrum een groen licht aan. Je ziet dan de stad zoals je die nooit eerder gezien hebt. Het is de kunst om iets te bedenken waardoor het voor verhuurders interessant wordt om eraan mee te werken.

  Ik heb ook een idee voor een stadsdocu. Werktitel: MMS. Centraal staat het pand in de Afrikaanderwijk waarin vroeger de Johan van Oldenbarnevelt HBS was gevestigd, evenals een middelbare meisjesschool (MMS). Tegenwoordig zit daar een Turks Cultureel Centrum; de Kocatepe moskee maakt er onderdeel van uit.
  Breng de middelbare meisjes van toen en de bebaarde moslimmannen van nu samen voor een barbecue in het Afrikaanderpark en film hoe ze zich tegenover elkaar gedragen, wat ze zeggen, hoe ze eten, whatever. Ik ben benieuwd hoe zo’n barbecue zou verlopen.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam