Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Sinds dit studiejaar krijgen studenten geen basisbeurs meer, maar moeten ze verplicht geld lenen. Hoe beïnvloedt dat potentiële studenten uit Rotterdam, waar het gemiddelde inkomen laag ligt? Vers Beton dook in de bronnen en cijfers.

Een kleine aardbeving trof in het hoger onderwijs studerend Nederland op 1 september, want toen werd de sinds 1986 actieve basisbeurs vervangen door een studielening. Wel heeft de aanvullende studiebeurs, bedoeld voor studenten met ouders die bruto 46 duizend euro of minder verdienen, de storm overleefd en is zij met 100 euro verhoogd. Bovendien, zo verklaarde het Kabinet plechtig, wordt de bezuiniging gebruikt om het onderwijs te verbeteren, waardoor de studenten het vooral als een investering moeten zien.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Inge Janse

Inge Janse

Inge Janse (1981) is geboren en getogen in Nieuw-Lekkerland en woont op Kop van Zuid. Hij werkt als freelance journalist, redacteur en presentator.

Profiel-pagina
hilde_speet

Hilde Speet

Fotograaf / Illustrator

Na haar grafische afstuderen in 2014 aan de WDKA begon Hilde Speet toch ook maar met fotograferen.

Profiel-pagina