Ga naar de inhoud

Vers Beton maakt kans op de Rotterdamse Persprijs 2015 — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vers Beton is voor het derde jaar op rij genomineerd voor de Rotterdamse Persprijs. Ditmaal maken we kans met de serie Rotterdamse Nieuwe, waarin jonge ondernemers geportretteerd worden. De uitreiking is op woensdag 4 november in Arminius.
De Rotterdamse Persprijs nomineert jaarlijks vijf kanshebbers op een geldbedrag van 5000 euro en een kunstwerk van Ming Hou Chen. Uit meerdere inzendingen van Vers Beton koos de jury dus voor Rotterdamse Nieuwe, een samenwerking met de vrijwel gelijknamige community R’damse Nieuwe. Een bijzonder partnerschap, dat onlangs geïntensiveerd en verlengd werd. Vers Beton en R’damse Nieuwe zien de nominatie voor de Persprijs dan ook als een bekroning én aanmoediging voor deze samenwerking.
De volgende redacteuren van Vers Beton zijn onderdeel van het team dat genomineerd is voor de Rotterdamse Persprijs 2015.

Vincent Cardinaal (redacteur/eindredacteur)
Floor Cornelisse (fotograaf)
Dore van Duivenbode (redacteur)
Ties Joosten (redacteur/eindredacteur)
Karin Koolen (redacteur)
Anneke Kortleve (redacteur)
Jenny de Nobel (coördinator)
De andere genomineerden zijn Justus Cooiman (RTV Rijnmond) met een portret van het RPhO op reis door de VS, fotograaf Sanne Donders (AD) met de fotoserie Sanne Schiet, NRC Handelsblad voor hun Rotterdambijlage en Tamara Woestenburg (De Correspondent), voor een reportage over de aanpak van werkloosheid.
De uitreiking van de Rotterdamse Persprijs is op woensdag 4 november vanaf 17:15 in Arminius. Toegang is gratis.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Op 22 juni 2024 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag. Deze dag is een perfect moment om kennis te maken met architecten, meer te leren over de achtergrond en werkwijze van de verschillende bureaus en elkaar te ontmoeten.

  Venue: bureaus verspreid door Rotterdam
  Datum:
 • Herontdek het Museumpark met een speciale route! Deze leid je via landmerken door het park, langs bijzondere interventies en tentoonstellingen van een nieuwe generatie ontwerpers.

  Venue: Museumpark Rotterdam
  Datum:
 • Wil je de economie beter begrijpen en erover meepraten? Kom dan naar het Economie Festival, van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni. Een weekend vol films, lezingen, theater, debatten en muziek in Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster.

  Venue: Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • As our Rotterdam team expands, we are looking for an experienced PR and Communication professional who can help us communicate our mission and results to clients, stakeholders, and the public. You will create overall branding and editorial for reports and publications, manage our social media channels, and create written and visual content for press releases, newsletters, and website updates, amongst others. Furthermore, you assist with graphic design, lead event participation, and seek press opportunities to promote our projects.

 • De Academie voor Bouwkunsten is op zoek naar een Opleidingscoördinator Stedenbouw (0,4-0,6 fte) die het team van vaste coördinatoren vanaf september 2024 komt versterken.

 • Stichting het Park in Rotterdam onderhoudt het Park met hoge kwaliteit met een team hoveniers. Vanuit het Parkpaviljoen maken we een cultureel en educatief programma op het snijvlak van cultuur en natuur met onder andere exposities, poëzie, muziek, lezingen en wandelingen. Het programma en hoveniers team opereert vanuit het Parkpaviljoen in het Park. Het doel van de stichting is om alle bewoners en bezoekers van Rotterdam te verwelkomen en te laten genieten van deze prachtige plek. 

 • Bekijk alle vacatures