Ga naar de inhoud

Was Getekend: plastic in de stad — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Wasgekend_plastic2
beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: plastic in de stad.
Gemiddeld gooit de Rotterdammer zo’n 71 plastic tasjes weg per jaar. Die verdwijnen maar al te vaak in de natuur, in bomen en rivieren, waar ze een gevaar vormen voor vogels en de leefomgeving vervuilen. Vorige week werd daarom de wedstrijd ‘Geef plastic de zak’ georganiseerd: een poging om de hoeveelheid rondslingerende tasjes terug te brengen. De winnaars ontworpen tassen van afvalmateriaal, zoals koffiezakken en vlaggen, die kunnen worden verkocht – waardoor een circulaire economie ontstaat. Maar dat ruimt het huidige plastic niet op. Dan is het initiatief van een paar jaar geleden van The Plastic Soup Foundation om olie te winnen uit afvalplastic wellicht kansrijker. Blijven inzamelen dus, dat plastic.

Al één reactie — discussieer mee!

 • Helemaal mee eens, vooral inzamelen. Maar de gemeente mag ook wel wat meer inzamelbakken plaatsen, in de binnenstad staat tussen de Rochussenstraat en de Botersloot niets. Een verzoek aan de gemeente om meer bakken te plaatsen leverde het antwoord op dat het een pilot was en dat ze daarom niet meer bakken plaatsen. Dat schiet niet op. Terwijl de Rotterdammer wel wil, naast de bak bij de Jumbo aan de Botersloot stond een grote hoeveelheid plastic omdat de bak zo vol was dat er niets mee bij kon.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Was Getekend: Ontbijten net als in de film

  • Was Getekend

  Was Getekend beschouwt de eigenwijze bloei van Rotterdam. De bewegende stad levert altijd wel een eigen…

 • Was Getekend: Regen, regen, regen

  • Was Getekend

  Was Getekend beschouwt de eigenwijze bloei van Rotterdam. De bewegende stad levert altijd wel een eigen…

 • Was Getekend: Bluegrass

  • Was Getekend

  Was Getekend beschouwt de eigenwijze bloei van Rotterdam. De bewegende stad levert altijd wel een eigen…

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures