Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
tropicana1okt
Beeld door: beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: wat gaat er gebeuren met onze geliefde Tropicana?
Een groene hotspot, hip hotel, exclusieve woningen of toch weer gewoon een zwembad? De plannen voor voormalig zwemparadijs Tropicana zijn nog niet helder. Wel is het duidelijk wat er niet mag. Wethouder Ronald Schneider schept de voorwaarden: geen sloop en nieuwbouw, geen geluidsoverlast en geen hoogbouw. Ongeveer zeven ondernemers dingen mee naar de aankoop van het pand, dat in verpauperde toestand toch nog zo’n 2,5 miljoen euro zou moeten opbrengen om de failliete eigenaren uit de schulden te helpen. Op 7 oktober vindt de veiling plaats. De crowndfundingscampagne om er met een investering van 14 miljoen weer een zwemparadijsje van te maken is inmiddels gestart.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth (1975) observeert en schrijft over wat op straat ligt. In een tweet, blog, column of sprookje. Sinds haar studietijd in Kralingen dankbaar blijven plakken in de metropool, en nu in Noord nog lang niet uitgekeken.

Profiel-pagina
melanie

Melanie Drent

Illustrator

Melanie Drent (1980) ziet de wereld in heldere lijnen. Ze registreert en analyseert. Het liefst tekent ze mensen. Geef haar een pen en ze gaat. Sinds ze afstudeerde aan de HKU doet ze niet anders.

Profiel-pagina