Ga naar de inhoud

Wat heeft Rotterdam aan het Cambridge Innovation Center? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Het Cambridge Innovation Center komt naar Rotterdam. De gemeente is blij, het CIC is blij, maar of de combinatie het gewenste effect sorteert moet nog blijken.
Met de vestiging van het Cambridge Innovation Center (CIC) in het Groot Handelsgebouw begin volgend jaar heeft Rotterdam een primeur in handen. De stad biedt dan namelijk plaats aan het eerste buitenlandse filiaal van het Amerikaanse CIC, dat sinds 1999 opereert vanuit thuisbasis Cambridge (nabij Boston) en sinds enkele jaren ook vanuit St. Louis.
Het CIC stelt op zijn website meer dan een bedrijfsverzamelgebouw te zijn: “We’re not just offices!” Naast werkplekken en ontmoetingsruimten zijn er op de locaties van het CIC ook ondernemerscafé’s waar ondersteunende programma’s voor start-ups plaatsvinden. Zo ook in Rotterdam, waar het zogenoemde Venture Café in de nok van het Groot Handelsgebouw (in de oude Kriterion-bioscoop) start-ups van dienst is. Het CIC ziet de kantoorruimte en het Venture Café als respectievelijk de hardware en software van het innovatie-ecosysteem. Een toepasselijke metafoor, aangezien het CIC voornamelijk focust op vernieuwing in de ICT-sector.

Cambridge Innovation Center
Cambridge Innovation Center beeld: Michael van Kekem

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures