Wie burgemeester wordt van Rotterdam kan er op vertrouwen dat er ooit een straat naar hem wordt vernoemd. Sommige burgemeesters worden ook vereeuwigd op het schildersdoek. Zelden tot nooit eert een stad echter een voormalig burgervader met een beeld. Dat er op 21 november in het nieuwe Timmerhuis een monument wordt onthuld voor André van der Louw mag dus best bijzonder heten.

Al 3 reacties — discussieer mee!
Leuk stuk.
Jammer dat Van der Louw zijn partijgenoten niet uit de ruif met baantjes kon houden na hun overwinning in 1974, want afspiegelen was natuurlijk veel democratischer dan een zgn. programcollege.
Ik was in die tijd kaderlid van de ABOP (FNV onderwijsbond) Eén van mijn collega’s wist te melden dat in zijn voetbalelftal VOC een professor liep, die in de kantine bij een biertje beweerde burgemeester van Rotterdam te worden. Een half jaar later was het zo ver toen Van der Louw op advies van o.a. die “VOC prof.” door zijn partij gedwongen werd onze stad te verlaten en minister van BZ werd in het heil- en kansloze kabinet Van Agt – Den Uyl.
Misschien kan Peper dat monument onthullen?
Hij was minister van CRM.
Klopt.
Peper was minister van BZ en die had ik in mijn achterhoofd (heel kort) toen ik deze reactie schreef.