Ga naar de inhoud

“Deze stad heeft geen hashtag ‘trots’ nodig” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur moet het voortaan zonder directeur Inez Boogaarts doen. Waarom is ze vertrokken? Vers Beton publiceert haar afscheidsspeech, waarin ze onomwonden stelt dat het niet botert tussen de RRKC en de gemeente.

Merkelhanden-Annabel-Storm
beeld: Annabel Storm

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Ken je de Gausse-kromme? (Hier: https://nl.wikipedia.org/wiki/Normale_verdeling)
  Dat is die kromme waaruit blijkt dat deze wereld wordt geregeerd door de middelmaat. Dat is de kromme waaruit blijkt dat pure kwaliteit wordt vertegenwoordigd door 2% van de massa. Waaruit direct volgt dat in een democratie nimmer en te nooit niet kwaliteit aan de macht zal komen. En waaruit volgt dat 99% van de zendtijd en de aandacht opgaat aan BS popmuziek, BS twitteraccounts, BS stukkiesschrijvers en BS – jawel – politiek gereutel.

  Google het College van B en W van een willekeurige stad / dorp en je voelt direct de aanzuigende werking van het zwarte gat dat de middelmaat is, en waar 99% van de massa zit. Daar zit het grote nietzszeggende en lege Niks. De kwaliteitslozen en extraverten. De direct-hun-mening-klaar-hebbers en de holle ogen. De lui die bij gebreke aan hersencellen zo weinig twijfel over het eigen bestaan hebben, dat ze in staat zijn om te zeggen: “Dat regel ik wel even”.

  Als kunstenares – die behoort tot de 2% – ben je daar per definitie kansloos tegen. Ga naar huis, neem een borrel en ontwijk zoveel mogelijk ambtenaren en politici. Dan is het leven leefbaar…

  • … en vergeet daarbij ook niet dat de mens op de huidige trede van de evolutie nog slechts ternauwernood aan het apendom is ontstegen. Oftewel, hij is voor 99% nog steeds aap. En zoals je weet hanteert men in het dierenrijk criteria als ‘de grootste’, ‘de langste’, etc.. We zien dan ook dat de mooie uitvindingen die door de 2% zijn gemaakt (de Einsteins onder ons) door de 98% worden gebruikt voor dierlijke doeleinden. Zo bestaat dat prachtige internet voor 75% uit porno en scheldpartijen, is nauwelijks 30 jaar na de ‘ontdekking’ van de quata een atoombom op Japan geflikkerd en wordt Rotterdam momenteel volgebouwd met ‘hoge’ gebouwen zonder dat daar een reden voor is (de m2-prijs voor de grond haalt het niet bij die in Manhattan). Die reden is dan ook een dierlijke-> minderwaardigheidscomplex van de lage aap die een grote aap wil zijn door zichzelf ’tot grote proporties op te blazen’.

   En als er iets is wat het mens-zijn (voor zover dat op deze wereld bestaat) onderscheidt van het dier-zijn, is het kunst. Oftewel, in het dierenrijk is voor kunst weinig ruimte. Zie daar de reden voor de kansloosheid van kunst-argumenten in politieke apen-arena’s. Kansloos. Kom over een paar miljoen maar een voorzichtig terug met een RRKC-achtige club. Misschien hebben de half-dieren tegen die tijd hun baarden afgeschoren, de gulpen dichtgeritst en de dikke gulzige bierbuiken ingetoomd. Tot die tijd is het vechten tegen de B/Dierkaai…

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures