Ga naar de inhoud

Vers Beton schrijft iedere maand een column voor de Uitagenda Rotterdam, het gratis culturele uitgaansmagazine. Het herfstige karakter van november is uitermate geschikt voor wat nostalgie en heimwee. In een stad waar meer verandert dan behouden blijft, is dat volgens Tara zo slecht nog niet. 
In september ben ik 29 geworden. Nog veel te jong (vind ik) om het te hebben over ‘vroeger’, of om te verzanden in nostalgische overpeinzingen. Toch betrap ik mezelf erop dat ik regelmatig terugdenk aan ‘die goede oude tijd’. Tien jaar geleden waren er misschien geen 300 festivals per het jaar, maar we hadden wel Waterfront en Nighttown. Waar je elk weekend parels van concerten zag terwijl je er op de bonnefooi heenging. Waar je Amerikaanse bandleden na het concert meenam naar de Spookys om broodjes Filet Americain te eten (“so, this is grinded raw meat?”). Ik mis een plek waar ik heen kan zonder iets af te hoeven spreken, omdat mijn vrienden er toch altijd zijn. Ik voel letterlijk pijn in mijn hart als ik langs het steeds valer wordende bord van Waterfront fiets. Die plekken voelden als huiskamers.
 

spooky
Broodje Spooky is niet meer beeld: Marc Kolle – Ik Rotterdam

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam