Ga naar de inhoud

Vers Beton schrijft iedere maand een column voor de Uitagenda Rotterdam, het gratis culturele uitgaansmagazine. Het herfstige karakter van november is uitermate geschikt voor wat nostalgie en heimwee. In een stad waar meer verandert dan behouden blijft, is dat volgens Tara zo slecht nog niet. 
In september ben ik 29 geworden. Nog veel te jong (vind ik) om het te hebben over ‘vroeger’, of om te verzanden in nostalgische overpeinzingen. Toch betrap ik mezelf erop dat ik regelmatig terugdenk aan ‘die goede oude tijd’. Tien jaar geleden waren er misschien geen 300 festivals per het jaar, maar we hadden wel Waterfront en Nighttown. Waar je elk weekend parels van concerten zag terwijl je er op de bonnefooi heenging. Waar je Amerikaanse bandleden na het concert meenam naar de Spookys om broodjes Filet Americain te eten (“so, this is grinded raw meat?”). Ik mis een plek waar ik heen kan zonder iets af te hoeven spreken, omdat mijn vrienden er toch altijd zijn. Ik voel letterlijk pijn in mijn hart als ik langs het steeds valer wordende bord van Waterfront fiets. Die plekken voelden als huiskamers.
 

spooky
Broodje Spooky is niet meer beeld: Marc Kolle – Ik Rotterdam

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam