Ga naar de inhoud

Kevin de Randamie: "Creatieven wordt een stichting aangepraat. Onzin. Een BV is veel beter" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Voor de Rotterdamse Nieuwe-serie interviewt Vers Beton elke twee weken een ondernemer uit een bepaalde branche. De cultureel ondernemers beten het spits af. Na twee wervelende gesprekken met Salko Hofman en Rasheida Adrianus is het de beurt aan Kevin de Randamie. Ook wel bekend als Blaxtar en broer van Glenn de Randamie (Typhoon). Vincent Cardinaal vraagt hem het hemd van het lijf.
Open blik, gespierde torso en een ferme handdruk, Kevin de Randamie is een indrukwekkende verschijning. Wat zijn onderneming Braenworks in het WTC nu precies doet en of het lukt, is voor de afspraak eerlijk gezegd nog niet helemaal duidelijk. Ja, De Randamie slaat een brug tussen creativiteit en ‘business’. Maar goed, dat doen er wel meer, met wisselend succes. Wie De Randamie eenmaal spreekt krijgt al gauw door dat het hem in ieder geval wel lukt. Een man die weet waar hij voor gaat en die niet verlegen zit om een statement.

Kevin, voor we ‘echt’ beginnen, wil ik eerst van je weten of je zelf nog steeds artiest bent. Als Blaxtar won je de Grote Prijs, categorie hiphop, in 2006.

“Jazeker. Tuurlijk. Dat stopt nooit. Spoken word is iets dat mij nu heel erg trekt bijvoorbeeld. Ik moet ook zeggen – vooral hier in Rotterdam word ik er weer veel op aangesproken. Dan loop ik op straat en komt er iemand naar me toe om te zeggen hoe gaaf mijn plaat was. Hiphopstad he? Maar goed, die cd is wel wat jaren geleden.”

Je bedoelt – ik moet ook mijn brood verdienen?

“Exactly.”

Vandaar dus Braenworks. Vanwaar de naam?

“Die komt van Raen – dat was de naam van een platenlabel dat ik jaren heb gerund, en dat stond voor Randamie Enterprises. Toen ik een stap verder ging heb ik dat verwerkt in de naam Braenworks. Ik verbind het creatieve proces aan werk, en vice versa.”

Al 2 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures