Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Bron: beeld: vimeo.com

25 Jaar lang heeft de Erasmus Universiteit 15.000 inwoners van de wijk Ommoord van 40 jaar en ouder onderzocht op het verloop van hun gezondheid. Wat zijn de resultaten van dat onderzoek? Zijn Rotterdammers gezonder geworden?
De landelijke trend is dat we allemaal ouder worden, ook Rotterdammers leven gemiddeld langer. We leven in meer veiligheid, in schonere lucht en eten gezonder. Kijk je achter de gemiddeldes dan zie je wel grote verschillen, constateert professor Lex Burdorf, hoogleraar Determinanten van Volksgezondheid aan het Erasmus MC. Word je in Tarwewijk geboren, dan leef je aanzienlijk korter dan wanneer je in Ommoord geboren wordt. En ben je dak -en thuisloos, dan kan dat zelfs 14 jaar schelen.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Vera Godijn

Vera Godijn

Vera Godijn (1977) woont al zestien jaar in Rotterdam en studeerde af als docent Beeldende Kunsten aan de Willem de Kooning Academie. Schrijven is een belangrijke expressievorm voor haar en een geweldig medium om te reflecteren op wat er speelt in de wereld. Vers Beton is voor haar het ideale platform waarop ze haar liefde voor het schrijven kan uitleven. Ze werkt in Printroom, presentatieruimte en kunstboekwinkel.

Profiel-pagina