Ga naar de inhoud

Minicollege: wordt Rotterdam gezonder? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

beeld: vimeo.com

25 Jaar lang heeft de Erasmus Universiteit 15.000 inwoners van de wijk Ommoord van 40 jaar en ouder onderzocht op het verloop van hun gezondheid. Wat zijn de resultaten van dat onderzoek? Zijn Rotterdammers gezonder geworden?
De landelijke trend is dat we allemaal ouder worden, ook Rotterdammers leven gemiddeld langer. We leven in meer veiligheid, in schonere lucht en eten gezonder. Kijk je achter de gemiddeldes dan zie je wel grote verschillen, constateert professor Lex Burdorf, hoogleraar Determinanten van Volksgezondheid aan het Erasmus MC. Word je in Tarwewijk geboren, dan leef je aanzienlijk korter dan wanneer je in Ommoord geboren wordt. En ben je dak -en thuisloos, dan kan dat zelfs 14 jaar schelen.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam