Ga naar de inhoud

“Jonge, ondernemende Rotterdammers zijn essentieel” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Sinds dit najaar wordt de sectie economie & ondernemerschap van Vers Beton ondersteund door twee partners: R’damse Nieuwe en de Stichting Ondernemersbelangen. In een tweeluik belichten we als eerste R’damse Nieuwe, bekend van onze gelijknamige serie.


Marte-VB-07-10-2015

beeld: Marcel Kollen

Al 5 reacties — discussieer mee!

 • ai ai ai een samenwerking van Vers Beton met R’damse Nieuwe. Ik vrees voor een tsunami aan gejubel dat eigen is aan de Rotterdam-verkopers. Rdam Partners doet overigens prima werk, met zichtbare resultaten, maar ieder zijn vak. Daar ga je dan als journalistiek blog van onafhankelijke ‘harde denkers’ !
  Wel fijn van het geld natuurlijk 🙂

 • Hoi Karin, dank voor je reactie. Ik verwijs voor het gemak even naar de reactie van Vincent op Ralph onder het interview met Hans van Sonderen (onze tweede partner van de sectie Economie & Ondernemerschap): https://www.versbeton.nl/2015/11/we-willen-een-plezierig-ondernemersklimaat/

  Zoals hij al zegt: deze samenwerkingen bestaan al langer. Met R’damse Nieuwe werken we al geruime tijd samen voor de Rotterdamse Nieuwe-serie. Deze samenwerking is nu uitgebreid naar een breder partnerschap, waarbij extra geld ter beschikking is gesteld voor de sectie Economie & Ondernemerschap. In de samenwerkingsovereenkomst is journalistieke onafhankelijkheid als voorwaarde opgenomen. Kijk, wij zijn ons er ook van bewust dat dit altijd een precaire balans is, maar we zijn het aan ons voortbestaan verplicht om partnerschappen op deze manier uit te proberen. Dat doen we al sinds begin dit jaar met AIR en Bolster. R’damse Nieuwe en Stichting Ondernemersbelangen zijn daar nu bij gekomen.

  Tot nu toe zijn de ervaringen positief. En ja, dat geld is zeker fijn, want het betekent dat we ten minste voor twee secties de continuïteit kunnen garanderen. Nu die andere secties nog.
  Dat neemt niet weg dat we het zeer op prijs stellen dat onze lezers kritisch zijn op onze partnerschappen. We piekeren ons achter de schermen suf over die journalistieke onafhankelijkheid en we delen die vraagstukken juíst graag met de buitenwereld. Dus bij deze, trek vooral aan de bel als er vragen zijn.

  Hilde
  (zakelijk leider)

 • Dag Hilde, je uitgebreide reactie stel ik bijzonder op prijs (wie ben ik nou helemaal) Kijk, het commerciële bloed kolkt in mijn aderen, dus ik ben de eerste die begrijpt dat dit soort partnerschappen de schoorsteen laten roken.

  Maar ajb niét dat gejoel -soms op het zwakzinnige af- over Rotterdam. Daar hebben we Gers! en De Buik al voor 🙂

  PS1 Ik had al plaatsvervangend medelijden met Vincent Cardinaal en zag hem voor me terwijl hij thuis het interview aan het uitschrijven was.
  ‘Storytelling’, ‘connectors’, ‘pitch’, ‘community’, ‘innovatieve businessmodellen’:
  Arrrggghhh!

  PS2 Het gevaar van de gemeente als suikeroompje is dat het nu alleen gaat om Economie & Ondernemerschap, maar dat je later ook op je vingers getikt kan worden -of zeg maar zéker getikt gaat worden- over willekeurig welk onderwerp dat niet in het PR-straatje past. Ook daar is mee te leven, maar het maakt je werk wel minder leuk en het komt vooral de kwaliteit niet ten goede. Ik zeg het maar even 🙂

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • In dit avondprogramma bespreken we hoe het mondiale voedselsysteem zich manifesteert, welke rol Nederland daarin speelt, hoe kwetsbaar het is en of de grenzen ervan inmiddels bereikt zijn?

  Venue: Keilepand
  Datum:
 • Kom naar de EUR Sustainability Summit 2024 op 16 en 17 mei aan de Erasmus Universiteit! Laten we samen nadenken over de rol van universiteiten in het bevorderen van een rechtvaardige en duurzame samenleving. We zullen ook een beweging voor samenwerking binnen de Nederlandse academische gemeenschap aanmoedigen.

  Venue: Erasmus Woudestein Campus
  Datum:
 • TMC Holanda is op zoek naar hét zangtalent van Nederland. En jij kan hierbij zijn! 

  Venue: Theater Zuidplein
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Investeer jij binnenkort in de toekomst van de volgende generaties door betaalbare woningen te ontwikkelen in Rotterdam? 

 • De Medewerker Verhuur en Evenementen draagt ter ondersteuning van en in samenwerking met de Coördinator Horeca, Verhuur en Publieksservice zorg voor de realisatie van commerciële en culturele verhuuractiviteiten in theaterzalen en andere ruimtes van Jeugdtheater Hofplein. Gastvrijheid is daarbij belangrijk en het is prettig als je initiatief neemt om bestaande werkwijzen te verbeteren. 

 • Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial creëren we universums waar verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: musicals over het einde van de wereld, meditatieve opera’s, eco-feministische punkbands, onnavolgbare radiokunst en monumenten voor een verdrinkende stad. We zijn verslaafd aan ons publiek en zingen, aan de vooravond van de apocalyps, de longen uit ons lijf in een poging een alternatieve timeline te unlocken.

 • Bekijk alle vacatures