Ga naar de inhoud

“Jonge, ondernemende Rotterdammers zijn essentieel” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Sinds dit najaar wordt de sectie economie & ondernemerschap van Vers Beton ondersteund door twee partners: R’damse Nieuwe en de Stichting Ondernemersbelangen. In een tweeluik belichten we als eerste R’damse Nieuwe, bekend van onze gelijknamige serie.


Marte-VB-07-10-2015

beeld: Marcel Kollen

Al 5 reacties — discussieer mee!

 • ai ai ai een samenwerking van Vers Beton met R’damse Nieuwe. Ik vrees voor een tsunami aan gejubel dat eigen is aan de Rotterdam-verkopers. Rdam Partners doet overigens prima werk, met zichtbare resultaten, maar ieder zijn vak. Daar ga je dan als journalistiek blog van onafhankelijke ‘harde denkers’ !
  Wel fijn van het geld natuurlijk 🙂

 • Hoi Karin, dank voor je reactie. Ik verwijs voor het gemak even naar de reactie van Vincent op Ralph onder het interview met Hans van Sonderen (onze tweede partner van de sectie Economie & Ondernemerschap): https://www.versbeton.nl/2015/11/we-willen-een-plezierig-ondernemersklimaat/

  Zoals hij al zegt: deze samenwerkingen bestaan al langer. Met R’damse Nieuwe werken we al geruime tijd samen voor de Rotterdamse Nieuwe-serie. Deze samenwerking is nu uitgebreid naar een breder partnerschap, waarbij extra geld ter beschikking is gesteld voor de sectie Economie & Ondernemerschap. In de samenwerkingsovereenkomst is journalistieke onafhankelijkheid als voorwaarde opgenomen. Kijk, wij zijn ons er ook van bewust dat dit altijd een precaire balans is, maar we zijn het aan ons voortbestaan verplicht om partnerschappen op deze manier uit te proberen. Dat doen we al sinds begin dit jaar met AIR en Bolster. R’damse Nieuwe en Stichting Ondernemersbelangen zijn daar nu bij gekomen.

  Tot nu toe zijn de ervaringen positief. En ja, dat geld is zeker fijn, want het betekent dat we ten minste voor twee secties de continuïteit kunnen garanderen. Nu die andere secties nog.
  Dat neemt niet weg dat we het zeer op prijs stellen dat onze lezers kritisch zijn op onze partnerschappen. We piekeren ons achter de schermen suf over die journalistieke onafhankelijkheid en we delen die vraagstukken juíst graag met de buitenwereld. Dus bij deze, trek vooral aan de bel als er vragen zijn.

  Hilde
  (zakelijk leider)

 • Dag Hilde, je uitgebreide reactie stel ik bijzonder op prijs (wie ben ik nou helemaal) Kijk, het commerciële bloed kolkt in mijn aderen, dus ik ben de eerste die begrijpt dat dit soort partnerschappen de schoorsteen laten roken.

  Maar ajb niét dat gejoel -soms op het zwakzinnige af- over Rotterdam. Daar hebben we Gers! en De Buik al voor 🙂

  PS1 Ik had al plaatsvervangend medelijden met Vincent Cardinaal en zag hem voor me terwijl hij thuis het interview aan het uitschrijven was.
  ‘Storytelling’, ‘connectors’, ‘pitch’, ‘community’, ‘innovatieve businessmodellen’:
  Arrrggghhh!

  PS2 Het gevaar van de gemeente als suikeroompje is dat het nu alleen gaat om Economie & Ondernemerschap, maar dat je later ook op je vingers getikt kan worden -of zeg maar zéker getikt gaat worden- over willekeurig welk onderwerp dat niet in het PR-straatje past. Ook daar is mee te leven, maar het maakt je werk wel minder leuk en het komt vooral de kwaliteit niet ten goede. Ik zeg het maar even 🙂

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures