Ga naar de inhoud

Waarom Aboutaleb nummer één is

Over drie weken kiest een journalistenjury de Rotterdamse Politicus van het Jaar. Peter van Heemst gaat de shortlist na en concludeert: de enige die deze eretitel verdient, staat er niet op.

Uitgelicht_ Peter van Heemst
beeld: Jeroen van de Ruit

Al 6 reacties — discussieer mee!

 • ‘Want hij [Aboutaleb] was het gezicht van de stad’…

  Dat staat toch gewoon in de functieomschrijving van een burgemeester? Gaan we daar naast een (riant) salaris nu ook al prijzen voor geven?

  En dit: “De jury, bestaande uit een aantal Rotterdamse journalisten”…

  Hebben die hier nou OOK al verstand van? Kunnen ze niet eens een keertje .. euh .. journalistiek gaan bedrijven of zo?

 • Het is drie dagen eerder.

  Over prijzen gesproken.
  Normaal wordt een prijs genoemd naar iemand die iets uitzonderlijks heeft verricht en die negen van de tien keer is overleden. Het dankbare nageslacht eert zo’n bijzonder iemand door een prijs naar hem of haar te vernoemen.

  Ooit heb ik een prijs gewonnen. Ingesteld door iemand die zo tevreden met zijn eigen optreden is, dat hij een prijs heeft ingesteld en die naar zichzelf heeft vernoemd. Bescheidenheid troef! Zo’n beetje van: Een ieder die mijn briljantie een beetje benadert, kan hem winnen.

  Tijdens een vergadering van de provinciale staten werd ik verzocht na de sluiting nog even te blijven zitten. En nog voor ik de gelegenheid had hem te weigeren, kreeg ik met nog twee anderen tot mijn verbijstering bovengenoemde prijs, die mij onder homerisch gelach van mijn collega’s werd overhandigd.

  Hangt nu op de enige plek die ik er voor in aanmerking vind komen.

 • Eens over Aboutaleb. Om redenen/eigenschappen die, hoe ironisch, bij Van Heemst in zijn politieke loopbaan ontbraken: slimheid, beschaving en vooral moed. Er zijn er die voor minder om zeep zijn geholpen.

  De auteur maakt zichzelf in het slot belachelijk. Opnieuw (zie ook https://www.versbeton.nl/2014/11/nida-en-de-kansen-van-een-landelijke-moslimpartij/) prijst hij de politicus met een vrijwel exclusief Marokkaanse achterban die op slinkse wijze het gedachtengoed van het Moslim Broederschap of gelijkgestemden de democratische rechtstaat in probeert te fietsen, overgoten met een bedrieglijk sausje van ‘verbinden’. Met al het -niet bijster intelligente en veelal factfree- gejammer over ‘racisme’, ‘discriminatie’, ‘xenofobie’ en gemene Joden dat daar kennelijk bij hoort.

  Fijne vriend.

 • Een burgemeester voert geen politiek dus daarom kan hij het niet worden. Iemand die geen consequenties hoeft te dragen, kan van alles roepen en zeggen, die wordt er politiek niet op afgerekend, want je kan niet op iemand anders stemmen.

  Ik vind Ab een grote populist en het bizarre is dat iedereen het slikt, reden is zijn achtergrond. Ab is de Ali B van de politiek geworden. Iedereen wilt met hem knuffelen en aanraken. Ab spreekt ferme taal, taal die iedereen wilt horen, maar niet iedereen wilt het horen van iedereen. Hypocriete politieke landschap. Op naar burgermeesterloze steden!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam