Ga naar de inhoud

Waarom Aboutaleb nummer één is

Over drie weken kiest een journalistenjury de Rotterdamse Politicus van het Jaar. Peter van Heemst gaat de shortlist na en concludeert: de enige die deze eretitel verdient, staat er niet op.

Uitgelicht_ Peter van Heemst
beeld: Jeroen van de Ruit

Al 6 reacties — discussieer mee!

 • ‘Want hij [Aboutaleb] was het gezicht van de stad’…

  Dat staat toch gewoon in de functieomschrijving van een burgemeester? Gaan we daar naast een (riant) salaris nu ook al prijzen voor geven?

  En dit: “De jury, bestaande uit een aantal Rotterdamse journalisten”…

  Hebben die hier nou OOK al verstand van? Kunnen ze niet eens een keertje .. euh .. journalistiek gaan bedrijven of zo?

 • Het is drie dagen eerder.

  Over prijzen gesproken.
  Normaal wordt een prijs genoemd naar iemand die iets uitzonderlijks heeft verricht en die negen van de tien keer is overleden. Het dankbare nageslacht eert zo’n bijzonder iemand door een prijs naar hem of haar te vernoemen.

  Ooit heb ik een prijs gewonnen. Ingesteld door iemand die zo tevreden met zijn eigen optreden is, dat hij een prijs heeft ingesteld en die naar zichzelf heeft vernoemd. Bescheidenheid troef! Zo’n beetje van: Een ieder die mijn briljantie een beetje benadert, kan hem winnen.

  Tijdens een vergadering van de provinciale staten werd ik verzocht na de sluiting nog even te blijven zitten. En nog voor ik de gelegenheid had hem te weigeren, kreeg ik met nog twee anderen tot mijn verbijstering bovengenoemde prijs, die mij onder homerisch gelach van mijn collega’s werd overhandigd.

  Hangt nu op de enige plek die ik er voor in aanmerking vind komen.

 • Eens over Aboutaleb. Om redenen/eigenschappen die, hoe ironisch, bij Van Heemst in zijn politieke loopbaan ontbraken: slimheid, beschaving en vooral moed. Er zijn er die voor minder om zeep zijn geholpen.

  De auteur maakt zichzelf in het slot belachelijk. Opnieuw (zie ook https://www.versbeton.nl/2014/11/nida-en-de-kansen-van-een-landelijke-moslimpartij/) prijst hij de politicus met een vrijwel exclusief Marokkaanse achterban die op slinkse wijze het gedachtengoed van het Moslim Broederschap of gelijkgestemden de democratische rechtstaat in probeert te fietsen, overgoten met een bedrieglijk sausje van ‘verbinden’. Met al het -niet bijster intelligente en veelal factfree- gejammer over ‘racisme’, ‘discriminatie’, ‘xenofobie’ en gemene Joden dat daar kennelijk bij hoort.

  Fijne vriend.

 • Een burgemeester voert geen politiek dus daarom kan hij het niet worden. Iemand die geen consequenties hoeft te dragen, kan van alles roepen en zeggen, die wordt er politiek niet op afgerekend, want je kan niet op iemand anders stemmen.

  Ik vind Ab een grote populist en het bizarre is dat iedereen het slikt, reden is zijn achtergrond. Ab is de Ali B van de politiek geworden. Iedereen wilt met hem knuffelen en aanraken. Ab spreekt ferme taal, taal die iedereen wilt horen, maar niet iedereen wilt het horen van iedereen. Hypocriete politieke landschap. Op naar burgermeesterloze steden!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De morele ondergrens van de gemeente ligt lager dan je denkt

  • Politiek

  Jonasz Dekkers windt zich op over hoe Rotterdam met dakloze mensen omgaat. Beboeten, uitzetten en een Top 29 maken van degenen die de meeste overlast geven, hij vindt het een grof schandaal. 

 • Woonvisie ingehaald door de actualiteit

  • Politiek

  De actualiteit heeft de nieuwe Woonvisie alweer ingehaald volgens Mustapha Eaisaouiyen van het initiatief Recht op de stad. Lees zijn opinie over waarom de Woonvisie rammelt, onvolledig is en geschreven vanuit een beleidsmakersbubbel.

 • Een geschiedenis van Rotterdamse burgemeesters en slavernij

  • Politiek

  Rotterdam kent een aantal foute burgemeesters. Ze handelden in mensen, hadden banden met de VOC of WIC en werden aangesteld om de winst uit suikerrietplantages veilig te stellen. Loulou Drinkwaard maakte een lijst.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam