Ga naar de inhoud

“We willen een plezierig ondernemersklimaat” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Sinds dit najaar wordt de sectie Economie & Ondernemerschap van Vers Beton ondersteund door twee partners: R’damse Nieuwe en de Stichting Ondernemersbelangen. Wie zijn deze partners? De stichting ondersteunt het Rotterdamse ondernemersklimaat op haast Amerikaanse wijze: met een volwassen jaarbudget, een scherpe focus en boven alles gericht op het collectief.


MarcelKollen-VB-2015-4

beeld: Marcel Kollen

Al 5 reacties — discussieer mee!

 • Cardinaal: “De reden dat we dit interview en het vorige publiceren is juist omdat we zo open mogelijk naar onze lezers zijn.”

  Als je dat wil zijn, zet er dan gewoon boven dat het een advertorial is, zoals dat gebruikelijk is in de media. Je kunt jezelf wel wijs gaan zitten maken dat dit een journalistiek onafhankelijke productie is, maar zo gepresenteerd zal de lezer het vooral zien als oninteressante betaalde content.

 • Goed dag jullie fondsen weten te werven. En leuk dat deze meneer geld geeft natuurlijk. Maar als hij op de meest basale vraag geen antwoord wenst te geven, ook na een en andermaal aandringen, dan zou ik zeggen: interview niet publiceren. Met dit soort stukken vervreemd je je lezers van je, volgens mij. Wel opassen hoor, een reputatie komt te voet en gaat te paard. Succes!

 • Ha Ralph, dank voor je antwoord (ook gister). Dit soort samenwerkingen gaan we al langer aan, hoor. Ze zijn nu geïntensiveerd. In de media zijn ze best gebruikelijk, overigens – zie alle bijlages van kranten die gesponsord worden, bijvoorbeeld. Wij hebben een samenwerking (die we ook altijd uitleggen onder de artikelen – https://www.versbeton.nl/info/samenwerken-met-vers-beton/), en die houdt altijd in dat wij de journalistieke eindverantwoording hebben en houden. In het geval van deze sectie betekent dat dus dat wij de stukken kiezen, de eindredactie voeren en het publiceren bepalen. De partners hebben daar geen invloed op. Dat doen we juist om jouw angst van ‘verstrengeling’ geen waarheid te laten worden. Waarom we ze dan aangaan? Simpel. Vers Beton kost heel veel moeite, en dat gebeurt 99% van de tijd 100% vrijwillig. Let wel: dit zijn professionals. Nu kunnen we de mensen van deze sectie een vergoeding geven, en er vloeit iets naar Vers Beton zelf. Wat we aanwenden voor tal van zaken: van kantoor tot bijhouden van de site. Niemand rijdt er een Porsche van, zal ik maar zeggen.:)

  De reden dat we dit interview en het vorige publiceren is juist omdat we zo open mogelijk naar onze lezers zijn. Daarnaast willen we de partners graag extra toelichten. Wie zijn deze mensen of organisaties? Jij zegt verder dat Hans geen wezenlijk antwoord geeft…dat ben ik als auteur niet met je eens. Hij stelt bijvoorbeeld een hard bedrag van wat de stichting jaarlijks uitgeeft. Dat vind ik persoonlijk al een heel inzichtelijk, journalistiek feit.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures