Ga naar de inhoud

Alain Grotenhuis: 'Een reder zei me: "als dit lukt, dan moet heel de haven mee" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vers Beton interviewt in samenwerking met Rotterdamse Nieuwe jonge, beeldbepalende ondernemers in Rotterdam. Wie zijn ze, wat doen ze en waarom kozen ze voor Rotterdam? Vandaag spreken we met Alain Grotenhuis, oprichter en directeur van bevrachtingskantoor Blue Ocean Brokers.
Hoogvliet-Noord, een bedrijventerrein zoals er velen zijn in de havenperiferie. Gelegen aan de A15 is het zeer aantrekkelijk voor dienstverleners in de transport. Deze snelweg is voor Rotterdam het geasfalteerde equivalent van een aorta. Halverwege de Klompenmakerstraat staat een grote loods die wordt gesierd door de letters Odin Warehousing & Logistics. Wie de logistieke sector een beetje kent zal denken: een typische opslaghouder. Toch is dat niet helemaal het geval. Hier huist namelijk ook Blue Ocean Brokers, het bedrijf van Alain Grotenhuis. Hij is een bevrachter die zijn sector mogelijk op de grondvesten kan doen schudden.


Rotterdamse Nieuwe Alain Grotenhuis

beeld: Joke Schut

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam