Ga naar de inhoud

Alain Grotenhuis: 'Een reder zei me: "als dit lukt, dan moet heel de haven mee" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vers Beton interviewt in samenwerking met Rotterdamse Nieuwe jonge, beeldbepalende ondernemers in Rotterdam. Wie zijn ze, wat doen ze en waarom kozen ze voor Rotterdam? Vandaag spreken we met Alain Grotenhuis, oprichter en directeur van bevrachtingskantoor Blue Ocean Brokers.
Hoogvliet-Noord, een bedrijventerrein zoals er velen zijn in de havenperiferie. Gelegen aan de A15 is het zeer aantrekkelijk voor dienstverleners in de transport. Deze snelweg is voor Rotterdam het geasfalteerde equivalent van een aorta. Halverwege de Klompenmakerstraat staat een grote loods die wordt gesierd door de letters Odin Warehousing & Logistics. Wie de logistieke sector een beetje kent zal denken: een typische opslaghouder. Toch is dat niet helemaal het geval. Hier huist namelijk ook Blue Ocean Brokers, het bedrijf van Alain Grotenhuis. Hij is een bevrachter die zijn sector mogelijk op de grondvesten kan doen schudden.


Rotterdamse Nieuwe Alain Grotenhuis

beeld: Joke Schut

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures