Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Rotterdam wordt volgens de criminaliteitscijfers steeds veiliger. Maar hoe zit dat met de veiligheidsbeleving van de Rotterdammer? Socioloog Vasco Lub en criminoloog Tom de Leeuw wijdden hier een groot kwalitatief onderzoek aan en beschreven de belangrijkste uitkomsten.

Maus_Vers_900px
Beeld door: beeld: Maus Bullhorst

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Vasco Lub

Vasco Lub

Vasco Lub studeerde sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij tevens promoveerde. Hij was korte tijd verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW), en werkte als onderzoeker bij Movisie. In 2011 ging hij zelfstandig verder en richtte hij het Bureau voor Sociale Argumentatie op. Daarnaast profileert hij zich in het maatschappelijke debat via lezingen en het schrijven van opiniestukken.

Profiel-pagina
Tom de Leeuw

Tom de Leeuw

Tom de Leeuw is criminoloog en heeft als wetenschappelijk docent en onderzoeker gewerkt aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij richtte vervolgens het Bureau voor Maatschappij Veiligheid & Deviantie op en houdt zich bezig met opdrachtonderzoek naar maatschappelijke vraagstukken rond veiligheid en deviantie.

Profiel-pagina
Maus avatar 300x300

Maus Bullhorst

Illustrator

Maus Bullhorst (1988) is illustrator en eeuwig student. Dit jaar is hij van plan om af te studeren aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam, de school waar hij vroeger bijna in woonde en volgens sommigen zijn eigen ‘MausBaus Station’ had. Bullhorst illustreert regelmatig voor de Correspondent en Trouw en maakt met liefde werk over Rotterdam voor Vers Beton. Zijn werk is strak en kleurrijk maar vooral herkenbaar.

Profiel-pagina