Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Terwijl in slaapsteden de tijd ’s nachts stilstaat, gaat het leven in een stad als Rotterdam onbevreesd door. Taxi’s rijden, beats knallen, ambulances redden, broden rijzen, telefoons rinkelen en tuinen leven. Vers Beton laat die verhalen graag zien aan de hand van ‘De Nacht’, een magazine van hulpdienst Sensoor voor en door de mens in de donkere uren. Aflevering 6, de laatste van de serie: vrijwilliger Alex Hof zorgt bij Sensoor voor menselijk contact als het het hardst nodig is.
“Zal ik je eens wat vertellen”, begint Alex Hof voordat de koffie goed en wel klaar is. Hij loopt heen en weer tussen de knusse woonkamer en de keuken, onderwijl de koektrommel zoekend. “Ik vind het heerlijk om nachtdiensten te draaien. Het zijn vaak mooie avonden en omdat de telefoon van het kantoor doorgeschakeld staat naar mijn huis, hoef ik de deur niet uit. Ik zet ’s nachts een goede kop koffie en installeer mezelf op de bank, naast mijn telefoon. Altijd benieuwd wat die nacht gaat brengen.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Ludette El Barkany

Ludette El Barkany

Ludette El Barkany schrijft sinds 2003 voor diverse media, voornamelijk over grootstedelijke vraagstukken en integratie. Ze werkte een aantal jaar bij Dagblad Trouw en heeft op verschillende redacties gewerkt. Tegenwoordig werkt Ludette als freelance schrijfdocent, tekstschrijver en journalist.

Profiel-pagina
Yuri van Geenen

Yuri van Geenen

Yuri van Geenen is een Amerikaans-Nederlandse fotograaf. Hij studeerde fotografie aan de Fotoacademie in Rotterdam. Sinds 2013 werkt hij voor het persagentschap ZUMA Press.

Profiel-pagina