Ga naar de inhoud

De glazen bol van Vers Beton: wat heeft 2016 in petto? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

1: Er komt een AZC in Hillegersberg

In 2016 komt ons gemeentebestuur erachter dat het volstrekt belachelijk is om een AZC voor 600 asielzoekers te bouwen in de Beverwaard, een wijk die sinds jaar en dag bekendstaat als probleemwijk. Het weledele College van B & W ziet in dat het met dit beleid de sleutels van het Torentje net zo goed gelijk aan Wilders kan geven. Er komen geen rare smoesjes meer dat er binnen de hele gemeente geen geschiktere locatie is, want die is er natuurlijk wel. Kralingen, Schiebroek, het centrum of wellicht in Hillegersberg: alles behalve een arme probleemwijk op Zuid die in de zogeheten veiligheidsindex van 2012 nog als ‘zorgelijk’ bestempeld werd.
Onze in het Witte Huis uitgenodigde, winkeldief grijpende en IS bashende burgervader mag vervolgens bij Pauw aan de rest van de natie uitleggen waarom er in Rotterdam voor gekozen is om juist een AZC in een ‘betere’ wijk te plaatsen. Iets met de zwaarste lasten voor de sterkste schouders of zo; hij maakt er vast wel wat moois van. En als er daarna iemand onverhoopt toch nog over het AZC in Beverwaard begint, dan ontkent de gemeente bij monde van haar woordvoerder ten stelligste dat dit plan ooit heeft bestaan. Glashard en met droge ogen.
Jelle Simons

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam