Ga naar de inhoud

Joren Schouten: "Adviezen die ik geef kunnen grote gevolgen hebben" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vers Beton interviewt in samenwerking met Rotterdamse Nieuwe jonge beeldbepalende en bijzondere ondernemers in Rotterdam. Wie zijn ze, wat doen ze en waarom kozen ze voor Rotterdam? Vandaag: Joren Schouten, veiligheidsadviseur en oprichter van SafSec.
Joren zit al aan een tafel als ik brasserie La Cocotte in Hoogvliet binnenloop. Voor hem staat een biertje. Aan de bar neemt een groep mannen afscheid van een collega. Het cadeau: een veiligheidshelm die op een plaque gemonteerd is. Dat de brasserie populair is bij havenwerkers is niet verwonderlijk. Het ligt aan de voet van het petrochemische cluster van deze regio. Raffinaderijen, energiecentrales en tankopslagbedijven zijn een steenworp verwijderd. Ook Joren werkt in deze wereld. Als 28-jarige ondernemer adviseert hij grote spelers op het gebied van veiligheid. Geen lichtzinnig werk: ethische dilemma’s liggen altijd op de loer.


Joren Schouten

Joren Schouten, van SafSec

beeld: Joke Schut

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam