Ga naar de inhoud

Joren Schouten: "Adviezen die ik geef kunnen grote gevolgen hebben" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vers Beton interviewt in samenwerking met Rotterdamse Nieuwe jonge beeldbepalende en bijzondere ondernemers in Rotterdam. Wie zijn ze, wat doen ze en waarom kozen ze voor Rotterdam? Vandaag: Joren Schouten, veiligheidsadviseur en oprichter van SafSec.
Joren zit al aan een tafel als ik brasserie La Cocotte in Hoogvliet binnenloop. Voor hem staat een biertje. Aan de bar neemt een groep mannen afscheid van een collega. Het cadeau: een veiligheidshelm die op een plaque gemonteerd is. Dat de brasserie populair is bij havenwerkers is niet verwonderlijk. Het ligt aan de voet van het petrochemische cluster van deze regio. Raffinaderijen, energiecentrales en tankopslagbedijven zijn een steenworp verwijderd. Ook Joren werkt in deze wereld. Als 28-jarige ondernemer adviseert hij grote spelers op het gebied van veiligheid. Geen lichtzinnig werk: ethische dilemma’s liggen altijd op de loer.


Joren Schouten

Joren Schouten, van SafSec

beeld: Joke Schut

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures