Ga naar de inhoud

MC Laantje: "Kijk al die Hollanders hier!" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Hoe gaat  het met Katendrecht? Deze vraag wordt gesteld in deze ‘reportage’ aan twee oorspronkelijke bewoners van de Kaap, waaronder ‘MC Laantje’. Ze reageren op de toenemende gentrificatie van hun wijk.
Deze video is gemaakt door de acteurs Boyd Demmenie Grund en Romana Vrede, in reactie op een uitzending van Nieuwsuur van een maand geleden. In deze uitzending klaagden bezoekers van Café Bloemfontein over de hoeveelheid buitenlanders in de Afrikaanderwijk.

beeld: www.youtube.com

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam