Ga naar de inhoud

Expo 2025: vergeet de Rotterdammer niet! — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De Expo komt eraan. We gaan 50 miljard verdienen en in een korte tijd ruim 20 miljoen mensen ontvangen aan de Maasoevers. Goed, eerst moet het kabinet nog een akkoord geven en vervolgens moet een clubje wijze, grijze mannen in Parijs het ons gunnen. Maar, daarna kunnen we ons gaan verheugen. De vraag is alleen: waarop eigenlijk?

14OD0451
Het Merwe-Vierhavenkwartier is het beoogde Expoterrein voor 2025 beeld: Ossip van Duivenbode

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Een helder stuk met aanbevelingen. Mis bij de aanbevelingen een Transparante aanpak van de huidige indieners van het Bid. Nu is het naar mijn mening een onderonsje van Rijk – Gemeente Rotterdam, Groot Aandeelhouders. Dit is een keuze tussen concurrentie niet wijzer maken of betrokkenheid vergroten van MKB ( Rotterdammer ).
  Wat heel leerzaam is dat door de Extra aantallen en beschikbare locaties de logistieke problemen in de Regio Rotterdam catastrofaal kunnen zijn. Prioriteit 1. Verkeersstromen beheren bij incidenten.

 • Een heldere analyse en voorzien van goede concrete aanbevelingen. Wil de expo echt een succes worden dan is het verstandig de aanbevelingen van Martijn over te nemen.

  Ik zou er nog een aanbeveling aan willen toevoegen. Zie de expo ook als een kans om nieuwe verbindingen in de stad aan te gaan, dus niet alleen bedrijfsleven, ook bijvoorbeeld de cultuursector en onderwijsinstellingen vroeg bij de planontwikkeling betrekken,.

  Kortom, waak ervoor dat het geen top down evenement wordt, dan zal er geen draagvlak zijn in de stad en zal het ondanks een economische impuls, niet als een succes worden ervaren door de Rotterdammer. Dat lijkt mij ook voor het imago van de stad schadelijk.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Waarom huurders in de vrije sector hun mond niet opentrekken

  • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

  Torenhoge huren met schimmige community- en servicekosten, een bouwput voor de deur, lekkages en een huisbaas die niet thuis geeft. Toch durven huurders in de vrije sector niet snel te klagen, omdat ze zo afhankelijk zijn van hun verhuurder. Maar het kan wel degelijk helpen. Lees het onderzoek van Teun van den Ende.

 • Met het invoeren van 30 kilometerzones rijst de vraag: van wie is de straat?

  • Architectuur en stedelijke ontwikkeling

  De gemeente wil van Rotterdam waar mogelijk een 30 kilometerzone maken. Dat vergt een geheel nieuwe weginrichting waarbij de auto steeds minder de norm is. De vraag rijst: aan wie behoort de openbare ruimte toe?

 • Het Havenkwartier op Katendrecht is vooral voor de happy few

  • Architectuurkritiek

  Het laatste plekje in hartje Katendrecht is gekaapt: nieuwbouwproject Havenkwartier is opgeleverd. Het imposante, antracietgrijze gebouw herbergt tweehonderd woningen. Maar wat voegt het toe aan de Kaap? En voor wie is deze community eigenlijk bedoeld?

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures