Ga naar de inhoud

Grote dromen in het beroepsonderwijs — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Michelle van Dijk ergert zich aan de eenzijdige beeldvorming over het mbo. Stereotiepe beelden van studenten die niet kunnen rekenen, petjes met sigaretjes bij de ingang, en daar houdt het wel mee op. Speciaal voor de Vers Beton crowdfundingactie schetst Van Dijk een rijk -soms treurig, soms opbeurend- portret van het Rotterdamse beroepsonderwijs.

dromen-maus-bullhorst
beeld: Maus Bullhorst

Al één reactie — discussieer mee!

 • Na het VWO, een universitaire studie en een carriere, ben ik voor de gein een leuke studie gaan volgen een een HBO. Voor de leuk, in de avonduurtjes. En daar kom ik lui tegen die – zeg maar – van de andere kant komen. En daar viel ik stijl van achterover. Ik wist niet dat de verschillen tussen hoog- en laaggeschoolden zo hoog waren… En dat zal toch niet komen door IQ e.d.. Ik bedoel, of een aap nou een IQ van 80 heeft, of van 140, das allemaal gerommel. Waarbij ook nog eens geldt dat je een IQ zomaar een standaarddeviaatsietje omhoog kan oefenen, wat al gauw 15 punten is.

  Dus daar leg et niet aan.

  Het is cultuur. De pure ambitieloze, ikbendommigheid van de lui die van onder komen. Doe nonchalance en – vooral – apathie. Totale desinteresse, patatgeneratieachtige domkopperigheid. En, vooral: eigenwijsheid. Want het hele zooitje is tegenwoordig een narcistisch prinsje dat meent alle wijsheid in pacht te hebben. En dat – beste luistervrienden, staat in de weg aan : LEREN!

  Gelukkig kun je altijd nog een baan vinden in de politiek. Of in de media. Want daar is omvang van het ongeschoolde ego wel een criterium…

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures