Ga naar de inhoud

Grote dromen in het beroepsonderwijs — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Michelle van Dijk ergert zich aan de eenzijdige beeldvorming over het mbo. Stereotiepe beelden van studenten die niet kunnen rekenen, petjes met sigaretjes bij de ingang, en daar houdt het wel mee op. Speciaal voor de Vers Beton crowdfundingactie schetst Van Dijk een rijk -soms treurig, soms opbeurend- portret van het Rotterdamse beroepsonderwijs.

dromen-maus-bullhorst
beeld: Maus Bullhorst

Al één reactie — discussieer mee!

 • Na het VWO, een universitaire studie en een carriere, ben ik voor de gein een leuke studie gaan volgen een een HBO. Voor de leuk, in de avonduurtjes. En daar kom ik lui tegen die – zeg maar – van de andere kant komen. En daar viel ik stijl van achterover. Ik wist niet dat de verschillen tussen hoog- en laaggeschoolden zo hoog waren… En dat zal toch niet komen door IQ e.d.. Ik bedoel, of een aap nou een IQ van 80 heeft, of van 140, das allemaal gerommel. Waarbij ook nog eens geldt dat je een IQ zomaar een standaarddeviaatsietje omhoog kan oefenen, wat al gauw 15 punten is.

  Dus daar leg et niet aan.

  Het is cultuur. De pure ambitieloze, ikbendommigheid van de lui die van onder komen. Doe nonchalance en – vooral – apathie. Totale desinteresse, patatgeneratieachtige domkopperigheid. En, vooral: eigenwijsheid. Want het hele zooitje is tegenwoordig een narcistisch prinsje dat meent alle wijsheid in pacht te hebben. En dat – beste luistervrienden, staat in de weg aan : LEREN!

  Gelukkig kun je altijd nog een baan vinden in de politiek. Of in de media. Want daar is omvang van het ongeschoolde ego wel een criterium…

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam