Ga naar de inhoud

Rotterdam, the neverending story — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Ter gelegenheid van de viering van 75 jaar wederopbouw is er een nieuw onderzoek uitgevoerd naar de stadsbeleving van Rotterdammers. Jacques Börger, Eeva Liukku en Paul van de Laar presenteren de resultaten. Wat valt er eigenlijk te vieren en waar moeten we nog aan werken?

cover-p04
beeld: Rachel Sender

Al 2 reacties — discussieer mee!

  • Een leuk stukje. Toch valt het me op dat men buiten Rotterdam helemaal niet zo positief over de stad is zoals men hier doet voorkomen. En ook die vermeende “beroemde” hipheid en populariteit in het buitenland bestaat niet of nauwelijks. We praten elkaar aan dat Rotterdam zo populair is in het buitenland en bekend staat om zijn hipheid, maar dat is gewoon niet waar. Rotterdam is in het buitenland nog bijna net zo onbekend als 5 jaar geleden. Alleen is onze eigen perceptie over het beeld dat men in het buitenland van Rotterdam heeft flink gwijzigd.

  • Volgens mij leef je in je eigen wereld met standaardmensen. Het nieuwe soort toeristen (niet de massatoerist) die op zoek is naar off the beaten path gaat zelfs eerder naar Rotterdam dan naar 020. De 13 in een dozijn keukenhof toerist zit ik ook niet op te wachten. Rotterdam wordt als hipper en meer urban jungle gezien en veel toeristen zijn daar nu naar op zoek.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam