Ga naar de inhoud

Typecasting Rotterdam — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In Flikken Rotterdam speelt Rotterdam wederom met verve de rol van de stoere en dynamische grote stad. Zo zien we onze stad met zijn allen graag, het is tenslotte de rol waar we sinds het interbellum zo goed op hebben geoefend. Maar begint Rotterdam onderhand geen typetje te worden?

1991-3046
1932. Het bijna voltooide elektriciteitsgebouw aan de Rochussenstraat beeld: Collectie stadsarchief Rotterdam

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Leuk stuk, maar dit vind ik dan juist weer een stereotype cynische Rotterdamse reactie. En De Marathon: daarvan kun je nu niet bepaald zeggen dat ze daarvoor om een wijde boog om de Rotterdamse clichés zijn heen gefietst.

  Is het niet gewoon de logica van het vecht- en politiegenre dat je uiteindelijk altijd in Rotterdam uitkomt? Het is toch eigenlijk juist idioot dat er oorspronkelijk voor een spannende politieserie een gezellige, provinciale middelgrote stad als Maastricht werd gekozen? Ik verwonder me als trouw kijker al jaren aan de plots van flikken Maastricht: de meest gruwelijke misdaden lijken zich daar in dat kleine stadje aflevering na aflevering steeds in de enige troosteloze woonwijk en/of drie industriële gebouwen die ze daar hebben af te spelen.

  Typecasting? Bezoek Vlieland en Woudrichem filmen we voor huisartsen, Amsterdam voor romcoms en Rotterdam voor internationale drugshandel en politiegeweld. Beter wordt de loper opnieuw voor de locatiescouts uitgelegd.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures