Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Sara Wiersma kijkt iedere maand naar buitenkunst voor Vers Beton. Wat betekent het en wat vinden de mensen ervan? Deze keer: een abstract utopia, pal voor de gevangenis.
Aan de Schie staat de gelijknamige Penitentiaire Inrichting. Tegenover het luchtige, witte gebouw van de Van Nellefabriek, waarbij glas en aluminium domineert, steekt de gevangenis af met zijn oranje en blauwe muren. Als kers op de taart staat er een geel met grijs object voor het Huis van Bewaring. Als je er langs rijdt, lijkt het kunstwerk van Alfred Eikelenboom (1936-2014) nog het meest op een stuk kaas, ingeklemd tussen twee grijze appels.

Sculptuur_Eikelenboom-7243855
Sculptuur van Alfred Eikelenboom, voor P.I. De Schie. Beeld door: beeld: Rosanne Dubbeld

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Sara Wiersma

Sara Wiersma

Sara Wiersma (1984) maakte een paar jaar geleden de drastische beslissing om van Amsterdam naar Rotterdam te verhuizen. Nu wil ze er nooit meer weg. Sara is kunsthistorica en komt uit de galeriewereld van Amsterdam en Den Haag. Werkt freelance voor kunstenaars en organisaties die actief zijn in de kunst- en cultuursector.

Profiel-pagina
Rosanne Dubbeld

Rosanne Dubbeld

Rosanne Dubbeld (1987) is psycholoog en fotograaf, en combineert die twee identiteiten graag in haar werk en privéleven. Denk aan het fotograferen van ‘mens en gedrag’, of series als ‘hoe kijken verschillende mensen naar hetzelfde kunstwerk?’ Momenteel maakt ze buiten Vers Beton websites voor mensen met autisme. Verder kun je haar verblijden met spannende kunst en pure chocola.

Profiel-pagina