Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Veel volwassenen vinden Kissing Earth maar niks. Vers Beton vroeg de jongste Rotterdammers naar hun mening over het kunstwerk. De leerlingen van basisschool de Christophoor zien het juist wel zitten: ‘Kun je erin klimmen? Dat lijkt me leuk!’
Als één kunstwerk de gemoederen bezighield het afgelopen jaar, was het wel Kissing Earth van kunstenaar Olafur Eliasson. De gele bollen die pal voor de ingang van het Centraal Station moeten komen, vallen lang niet bij alle Rotterdammers in  de smaak. Te duur, te groot, de verkeerde plek, het zijn veelgehoorde kritieken.
Een digitale poll van het Algemeen Dagblad wees onlangs uit dat 81 procent van de inwoners van het Rijnmondgebied totaal niet zit te wachten op dit werk. Maar, tot nu toe zijn het vooral volwassenen die hun stem laten horen. Wat vinden jonge Rotterdammers nu eigenlijk van Kissing Earth? Vers Beton ging op bezoek bij groep 5 van basisschool de Christophoor in Zuidwijk en vroeg de leerlingen naar hun mening. Zij tekenden zelfs hun alternatieven voor Kissing Earth. 

©MvD-2710
Groep 5 van basisschool de Christophoor wilde graag meepraten over Kissing Earth Beeld door: beeld: Max van Dongen

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

IMG_20140905_175316 (1)

Sharon van Oost

sectieredacteur Economie & Ondernemerschap

Sharon van Oost (1988) is trots dat zij een Zeeuws meisje is, maar houdt ook steeds meer van Rotterdam. Voor de PZC en Trouw schrijft zij over deze twee grote liefdes. Bij Vers Beton is zij sectieredacteur Economie & Ondernemerschap.

Profiel-pagina
Inge Spaander

Inge Spaander

Inge Spaander (1981) doceert, schrijft en redigeert. Rotterdam, onderwijs, kunst en cultuur liggen haar na aan het hart. Haar mond stroomt er regelmatig van over.

Profiel-pagina
388278_2715739898063_705232504_n

Max van Dongen

Chef fotografie

Max van Dongen (1991) studeerde documentaire fotografie aan AKV/ St. Joost in Breda (2014). En werkt sindsdien als zelfstandig fotograaf en chef fotografie bij Vers Beton. Vanzelf met kritische en onderzoekende blik.

Profiel-pagina