Ga naar de inhoud

Dit vinden Rotterdamse kinderen van Kissing Earth — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Veel volwassenen vinden Kissing Earth maar niks. Vers Beton vroeg de jongste Rotterdammers naar hun mening over het kunstwerk. De leerlingen van basisschool de Christophoor zien het juist wel zitten: ‘Kun je erin klimmen? Dat lijkt me leuk!’
Als één kunstwerk de gemoederen bezighield het afgelopen jaar, was het wel Kissing Earth van kunstenaar Olafur Eliasson. De gele bollen die pal voor de ingang van het Centraal Station moeten komen, vallen lang niet bij alle Rotterdammers in  de smaak. Te duur, te groot, de verkeerde plek, het zijn veelgehoorde kritieken.
Een digitale poll van het Algemeen Dagblad wees onlangs uit dat 81 procent van de inwoners van het Rijnmondgebied totaal niet zit te wachten op dit werk. Maar, tot nu toe zijn het vooral volwassenen die hun stem laten horen. Wat vinden jonge Rotterdammers nu eigenlijk van Kissing Earth? Vers Beton ging op bezoek bij groep 5 van basisschool de Christophoor in Zuidwijk en vroeg de leerlingen naar hun mening. Zij tekenden zelfs hun alternatieven voor Kissing Earth. 


©MvD-2710

Groep 5 van basisschool de Christophoor wilde graag meepraten over Kissing Earth

beeld: Max van Dongen

Al één reactie — discussieer mee!

 • Misschien ben ik ook wel kinds, maar ik vind Kissing Earth tof.

  Het lijkt me overigens ook dat als een abstract kunstwerk al bij 8-jarige kinderen luid en duidelijk een boodschap kan overbrengen, dat het iets zegt over de elegantie van het ontwerp.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures