Ga naar de inhoud

Dit vinden Rotterdamse kinderen van Kissing Earth — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Veel volwassenen vinden Kissing Earth maar niks. Vers Beton vroeg de jongste Rotterdammers naar hun mening over het kunstwerk. De leerlingen van basisschool de Christophoor zien het juist wel zitten: ‘Kun je erin klimmen? Dat lijkt me leuk!’
Als één kunstwerk de gemoederen bezighield het afgelopen jaar, was het wel Kissing Earth van kunstenaar Olafur Eliasson. De gele bollen die pal voor de ingang van het Centraal Station moeten komen, vallen lang niet bij alle Rotterdammers in  de smaak. Te duur, te groot, de verkeerde plek, het zijn veelgehoorde kritieken.
Een digitale poll van het Algemeen Dagblad wees onlangs uit dat 81 procent van de inwoners van het Rijnmondgebied totaal niet zit te wachten op dit werk. Maar, tot nu toe zijn het vooral volwassenen die hun stem laten horen. Wat vinden jonge Rotterdammers nu eigenlijk van Kissing Earth? Vers Beton ging op bezoek bij groep 5 van basisschool de Christophoor in Zuidwijk en vroeg de leerlingen naar hun mening. Zij tekenden zelfs hun alternatieven voor Kissing Earth. 


©MvD-2710

Groep 5 van basisschool de Christophoor wilde graag meepraten over Kissing Earth

beeld: Max van Dongen

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek

Als abonnee van Vers Beton kun je alle artikelen onbeperkt lezen en delen met je eigen netwerk.

Misschien vind je dit ook interessant

  • Twee jaar na de White Lives Matter-projecties hebben de daders de politieke wind mee

    • Politiek

    Zes maanden cel eist het Openbaar Ministerie tegen de twee mannen die tijdens de jaarwisseling van 2022-2023 racistische leuzen op de Erasmusbrug projecteerden. Nigel van Schaik woonde de rechtszitting bij en ontdekte dat we anno 2025, met de PVV als grootste politieke partij, misschien wel moeten geloven aan een nieuwe werkelijkheid.

  • Niet lullen maar luisteren met filosoof Miriam Rasch

    • Kunst en Cultuur

    Filosoof Miriam Rasch vroeg zich af: wat betekent luisteren precies? Hoe luister je goed? Ze onderzocht het in haar boek Luisteroefeningen. Met een typisch Rotterdams klanklandschap op de achtergrond – een graafmachine, sirenes, optrekkende auto’s – pleit Rasch voor aandachtig luisteren, naar elkaar én naar de stad. “Als je al tien jaar in Rotterdam woont en je hebt nog nooit een racende auto gehoord, heb je dan wel echt een relatie met de stad?”

  • In memoriam Erik Brus: pleitbezorger en kroniekschrijver van de Rotterdamse letteren

    • In Memoriam

    Op 17 december overleed Erik Brus op 60-jarige leeftijd in Rotterdam. Erik was een markante persoonlijkheid en speelde een belangrijke rol in de letteren.

  • Alle artikelen

De Stadsagenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam