Wij gebruiken cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Als je geen toestemming geeft, kan dit gevolgen hebben voor het gebruik van de site.
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.
De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Al 7 reacties — discussieer mee!
Er wordt in het artikel gesproken over ‘de kleine Gerrit’. Zo heeft hij echter nooit geheten, die fabel is ontstaan in de 17e eeuw. Hij heet gewoon al vanaf zijn geboorte Erasmus.
Dit heb ik gehoord van dé Erasmuskennen van de Bibliotheek, en staat inmiddels ook juist op wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Desiderius_Erasmus
Tot zover de fact check. 🙂
De nieuwe Erasmus gaat het lastig krijgen 🙂
http://speld.nl/2016/03/01/kevin-weigert-slager-te-bedanken-voor-plakje-worst/
Bedankt voor de link Melissa. Leuk!
Erasmus heeft onze stad veel te zeggen, zeker als het gaat om het overbruggen van tegenstellingen en ten aanzien van de kwaliteit van leven en de toekomst van de vele kinderen en jongeren die hier opgroeien. Daarom is het boekje ‘beschaafde manieren’ verplichte kost voor iedereen die zich inzet voor de jeugd, net als overigens Erasmus’ Opvoeding van Kinderen. Zou het niet mooi zijn als Rotterdam over zeg 15 jaar bekend zou staan als een stad waar je je kind graag op laat groeien? En dat dan een van de verklaringen daarvoor is dat de velen die zich inzetten voor de jeugd doortrokken zijn van de ideeën van Erasmus over opvoeding en vorming van de Rotterdamse jeugd? Dat zou nog eens mooie city-marketing zijn.
Ik (en vele oudere Rotterdammers met mij ) herken de ideeën van Erasmus in hetgeen mijn ouders mij bijbrachten, ze noemden het opvoeding. U hoeft mij dus niet aan te spreken maar doet dit wel, waarom om de hete brei heen draaien?
Schrijf niet: “we lijken niet meer te weten hoe het hoort” verwijzend naar Keulen alsof U beiden niet weet wat daar de oorzaak was. Verwijs ook niet naar de jeugd op de sociale media het zijn jongeren die het al van jongs af aan zelf moesten uitzoeken met twee werkende ouders. Weet U nog de demo’s voor het recht op arbeid voor vrouwen?
Het moest een socialistische heilstaat worden, eenieder zou gelijk zijn en zie waar we nu staan.
Onze kinderen zijn ongewild de dupe geworden. Het zijn nu de jongeren met weinig arbeidsperspectief die zich nu op straat staande moeten houden tussen andere nationaliteiten met gebruiken die niet de onze zijn.
Hoi Tim. Even de fact check van de ‘fact check’. Welk bewijs is er dat Erasmus al bij zijn geboorte Erasmus heette? Er zijn geen doopaktes of vergelijkbare bronnen. Op het door jou aangehaalde Wikipedia (…) wordt verwezen naar Hans Trapman, Erasmus, leven en werk, in: Erasmus in beeld (Rotterdam 2008), blz. 13-33, aldaar blz. 14. Hier lees ik dat Erasmus’ vader zeer gecharmeerd was van de heilige Erasmus. Vervolgens: “Het is dus zeer waarschijnlijk dat hij zijn zoon Erasmus noemde.” Niet heel overtuigend.
Wie is trouwens “dé Erasmuskenner van de bibliotheek?”
Dat moet Adrie van der Laan zijn, toevallig verschijnt later vandaag een artikel over hem en de Erasmuscollectie op de site, waarin we Gerrit ook weer zullen tegenkomen. 🙂