Ga naar de inhoud

Maandag Quote: Collectiegebouw heilzaam of schadelijk?

Maandag Quote: Begin je week met een Rotterdamse quote. Deze week: Sjarel Ex, directeur van Boijmans van Beuningen, reageert op de kritiek van het Erasmus MC over de locatie van het Collectiegebouw. Volgens het ziekenhuis is het grote glimmende bouwwerk, dat pal naast de tuin van de psychiatrische kinderkliniek van het ziekenhuis komt te staan, juist schadelijk voor het herstel van de patiëntjes. Deze kinderen zijn erg gevoelig voor prikkels van buitenaf, zoals spiegelende oppervlakken.

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Hippe Quote, die volgens mij voor de rechter gegeven is. Maar erg sterk vind ik hem niet. Ik denk dat maar 10% van de Rotterdammers daadwerkelijk op een “culturele injectie” als deze zit te wachten.

  En als je een beetje weet om wat voor patiënten het hier gaat zou je je uiterste best doen om te zorgen dat zij hier geen last van hebben (en dan heb ik het niet over een bomenrij die in de herfst geen blad meer heeft). Deze opmerking is een tegenaanval en geenszins een handreiking. Wellicht zelfs onderschatting van wat hier speelt… Jammer, kan echt beter aangepakt worden.

 • Kinder patienten heb je het over, kinder patiënten met psychische aandoeningen en dan gaat één of andere trekdrop het belachelijk maken door een soortgelijk uispraak te doen.
  Eigen belangen boven het welzijn van een ander stellen!??!

  Het moet er zal er komen, want tja, prestige projectje. Ga lekker in het SHELL gebouw zitten, staat helemaal leeg!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam