Ga naar de inhoud

Maandag Quote: Collectiegebouw heilzaam of schadelijk?

Maandag Quote: Begin je week met een Rotterdamse quote. Deze week: Sjarel Ex, directeur van Boijmans van Beuningen, reageert op de kritiek van het Erasmus MC over de locatie van het Collectiegebouw. Volgens het ziekenhuis is het grote glimmende bouwwerk, dat pal naast de tuin van de psychiatrische kinderkliniek van het ziekenhuis komt te staan, juist schadelijk voor het herstel van de patiëntjes. Deze kinderen zijn erg gevoelig voor prikkels van buitenaf, zoals spiegelende oppervlakken.

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Hippe Quote, die volgens mij voor de rechter gegeven is. Maar erg sterk vind ik hem niet. Ik denk dat maar 10% van de Rotterdammers daadwerkelijk op een “culturele injectie” als deze zit te wachten.

  En als je een beetje weet om wat voor patiënten het hier gaat zou je je uiterste best doen om te zorgen dat zij hier geen last van hebben (en dan heb ik het niet over een bomenrij die in de herfst geen blad meer heeft). Deze opmerking is een tegenaanval en geenszins een handreiking. Wellicht zelfs onderschatting van wat hier speelt… Jammer, kan echt beter aangepakt worden.

 • Kinder patienten heb je het over, kinder patiënten met psychische aandoeningen en dan gaat één of andere trekdrop het belachelijk maken door een soortgelijk uispraak te doen.
  Eigen belangen boven het welzijn van een ander stellen!??!

  Het moet er zal er komen, want tja, prestige projectje. Ga lekker in het SHELL gebouw zitten, staat helemaal leeg!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam