Ga naar de inhoud

Meetup010: een lerarenleven lang leren — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Betrokken Rotterdamse onderwijzers zoeken via Meetup010 de verbinding met elkaar. Dat lukt, want de bijeenkomsten trekken meer en meer belangstellenden. Zet het initiatief zoden aan de dijk? Loont het leren ook voor de leraar?

Meetup010
Als leraren hun ervaringen delen, wordt het onderwijs daar beter van. beeld: Anouk van der Meer

Al één reactie — discussieer mee!

 • Citaat: Tegelijkertijd werden er pittige woorden gesproken, onder meer door docent maatschappijleer Halil Karaaslan, die eerder ook op Vers Beton duidelijk maakte dat we te gemakkelijk over de gevoelens van jongeren heen stappen.

  Klopt niet. Uit het stukje op Vers Beton blijkt dat college H.Kaarslan vint dat we vooral over de gevoelens van islamitische jongeren heenstappen, die zich niet aan onze Westerse normen en waarden wensen te conformeren.
  Misschien zouden mijn collega’s zich verder kunnen verdiepen in de doelstellingen van Beter Onderwijs Nederland, die de uitgangspunten van het conclusies van de enquete onder Dijsselbloem omarmen. Lijkt me precies aan te sluiten bij hun bijeenkomst.
  Het is in het onderwijs n.l. een gewoonte dat iedere generatie nieuwe docenten, het zwarte garen weer uitvindt.

  Nog even over de zin “Verschillende levensovertuigingen vonden elkaar in openheid”
  Mijn ervaring was, dat het heel open lijkt, maar in werkelijkheid verlammend werkt, omdat één van de levensovertuigingen “discriminatie en racisme ” brult bij de geringste kritiek of confrontatie, zodat men daar maar over zweeg.
  De eindconclusie was meestal, dat het fijn is dat men zo “open” heeft kunnen discussiëren en dat reformatorisch onderwijs heel slecht is.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam