Ga naar de inhoud

Hoe Rotterdam knutselt aan het internet der dingen

Een afvalbak die een seintje geeft als hij vol zit. Zomaar een voorbeeld van het Things Network, een netwerk dat alledaagse objecten met elkaar verbindt. Gratis en open voor iedereen. Rotterdam heeft inmiddels het grootste netwerk van Nederland, maar wat hebben we er nu eigenlijk aan?

internet-of-things_rachel-sender
beeld: Rachel Sender

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • Heel goed stuk! Mooi vanuit meerdere kanten belicht, oprechte aandacht voor de voor- en nadelen.

  Ik ben echt superbenieuwd wat anderen al voor goede voorbeelden van lora-toepassingen hebben gezien. Bij het internet of things bleef het maar ‘koelkasten die weten wanneer je melk op is’, bij lora wordt het bijna automatisch ‘vuilcontainers die vertellen wanneer ze vol zijn’. Wat zijn de écht aansprekende voorbeelden, vergelijkbaar met wat AirBNB voor de deeleconomie heeft betekend?

 • Persoonlijk ben ik ook helemaal weg van de LoRa technologie. Momenteel ben ik bezig met het opzetten van een LoRa technologie om met behulp van sensoren putten uit te lezen. Relatief nieuw met dit systeem, maar super ervaring tot nu toe.

  Wel zou ik meer in contact willen komen met meerdere die dit als hobby doen. elkaar aansporen of hulp bieden waar het nodig is, zou top zijn.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam