Ga naar de inhoud

Klein tafereel, grote stad — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Sara Wiersma kijkt iedere maand naar buitenkunst voor Vers Beton. Wat betekent het en wat vinden de mensen ervan? Deze keer: een weird tafereeltje aan het Weena.
Op het Weena loop je makkelijk verloren tussen de hoogbouw, tot je op een groen geverfd tafereeltje stuit. Temidden van enorme stenen pijlers zit een jongetje op een scheidsrechtersstoel. Zijn enorm lange neus verbindt hem met een reuzenpaddenstoel. Hij lijkt behoorlijk op Pinocchio, zit voorovergebogen en bekijkt op zijn gemak de drukte beneden hem. Blijkbaar heeft hij net gelogen want zijn neus is dwars door het dak van de paddenstoel gegroeid. Toch lijkt hij zich nergens zorgen over te maken, zijn kin rust lichtjes in zijn hand. Midden in het centrum van een grote stad lijkt het alsof je even in een sprookje of attractie bent beland. Het is The Idler’s Playground van Cosima von Bonin.

Idlers_Playground_Rotterdam_Rosanne_Dubbeld-3268723
‘The Idler’s Playground’ van Cosima von Bonin. beeld: Rosanne Dubbeld

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures