Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Sara Wiersma kijkt iedere maand naar buitenkunst voor Vers Beton. Wat betekent het en wat vinden de mensen ervan? Deze keer: een weird tafereeltje aan het Weena.
Op het Weena loop je makkelijk verloren tussen de hoogbouw, tot je op een groen geverfd tafereeltje stuit. Temidden van enorme stenen pijlers zit een jongetje op een scheidsrechtersstoel. Zijn enorm lange neus verbindt hem met een reuzenpaddenstoel. Hij lijkt behoorlijk op Pinocchio, zit voorovergebogen en bekijkt op zijn gemak de drukte beneden hem. Blijkbaar heeft hij net gelogen want zijn neus is dwars door het dak van de paddenstoel gegroeid. Toch lijkt hij zich nergens zorgen over te maken, zijn kin rust lichtjes in zijn hand. Midden in het centrum van een grote stad lijkt het alsof je even in een sprookje of attractie bent beland. Het is The Idler’s Playground van Cosima von Bonin.

Idlers_Playground_Rotterdam_Rosanne_Dubbeld-3268723
‘The Idler’s Playground’ van Cosima von Bonin. Beeld door: beeld: Rosanne Dubbeld

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Sara Wiersma

Sara Wiersma

Sara Wiersma (1984) maakte een paar jaar geleden de drastische beslissing om van Amsterdam naar Rotterdam te verhuizen. Nu wil ze er nooit meer weg. Sara is kunsthistorica en komt uit de galeriewereld van Amsterdam en Den Haag. Werkt freelance voor kunstenaars en organisaties die actief zijn in de kunst- en cultuursector.

Profiel-pagina
Rosanne Dubbeld

Rosanne Dubbeld

Rosanne Dubbeld (1987) is psycholoog en fotograaf, en combineert die twee identiteiten graag in haar werk en privéleven. Denk aan het fotograferen van ‘mens en gedrag’, of series als ‘hoe kijken verschillende mensen naar hetzelfde kunstwerk?’ Momenteel maakt ze buiten Vers Beton websites voor mensen met autisme. Verder kun je haar verblijden met spannende kunst en pure chocola.

Profiel-pagina