Ga naar de inhoud

Lang leve de nieuwe winkelstraat! — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De ene na de andere winkelketen lijkt te sluiten in Rotterdam. Treurig? Welnee, stelt Awais Hassan. We zijn getuige van het zelfreinigend vermogen van de vrije markt.

piramide-vd_elzeline-kooy
beeld: Elzeline Kooy

Al één reactie — discussieer mee!

 • Gisteren liep ik op de Hoogstraat en zag ik een stuk of twaalf van die winkels waar ze ‘Chinese troep’ verkopen. Op de Zwartjanstraat, idem. Hoe beschouw je die ‘rijzende economie’ binnen deze ontwikkeling? Persoonlijk begrijp ik er namelijk geen sojaboon van.

  (En, het lijkt nu net alsof je bedoelt dat jij en je collega’s de V&D leegjatten, om spullen door te verkopen. Dat is geloof ik niet wat je bedoelt, toch? Misschien goed om duidelijk te maken, om misverstanden te voorkomen.)

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam