Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Het monument van Louis Davids, dat vandaag teruggeplaatst wordt op het Raamplein, houdt volgens Peter de Koning en Chris Buitendijk niet alleen de herinnering levend aan een artiest, maar ook aan het vooroorlogse Joodse Rotterdam en aan een vergane wijk vol armoede, prostitutie en vertier.

louis-davis-renee-westerink
Beeld door: beeld: Renée Westerink

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Peter de Koning

Peter de Koning

Peter de Koning (1977) is historicus en columnist. Daarnaast bezeten van muziek en daarom ook schrijver van muziekrecensies. Tegenwoordig woont deze ex-stadsgids in Utrecht, maar is nog minstens twee keer per week in Rotterdam, en niet alleen maar om inspiratie op te doen voor artikelen op Vers Beton.

Profiel-pagina
Chris Buitendijk

Chris Buitendijk

Chris Buitendijk is schrijver. Vorig jaar verscheen zijn debuutroman ‘Emanuel’ dat zich afspeelt in vooroorlogs Rotterdam. Ook werkte Chris mee aan het boek ‘Joods leven in de Zandstraatbuurt’ dat op 24 maart verschijnt.

Profiel-pagina
avatar-renee-westerink

Renée Westerink

Wat Renée het liefst zou willen, is de wereld wat meer kleur geven. Daar werkt ze dan ook hard aan – achter de naaimachine, de tekentafel of de computer. Beeld, vorm en kleur zijn haar gereedschap.

Profiel-pagina