Ga naar de inhoud

Nieuwe fractievoorzitter D66 Rotterdam: "Het is natuurlijk een hondenklus" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Sinds het vertrek van Salima Belhaj, is Samuel Schampers de nieuwe fractievoorzitter van D66 Rotterdam. Zijn voorganger, volgens velen spraakmakend en herkenbaar, was een belangrijke schakel in de (soms instabiele) coalitie. Benieuwd naar hoe hij nu die rol gaat invullen, gingen wij met de verse fractievoorzitter in gesprek over de uitdagingen voor zijn partij en Rotterdam.

D66, lijsttrekker, politiek, portret, Samuel Schampers
beeld: Max van Dongen

Al 6 reacties — discussieer mee!

 • Samuel heeft een mooi samenhangend en verbindend verhaal over ‘zijn’ stad, ‘de ander’ en de toekomst van de Rotterdammer.
  Pet af voor de nieuwe fractievoorzitter van D’66 Rotterdam! Pet af voor mijn oudste zoon.

 • “Toch heeft Leefbaar, jullie coalitiepartner, ook dit gedrag vertoond”
  Aantoonbaar onjuist en derhalve een misselijkmakende tendentieuze vraag.

  “Wilders, blijft roepen allochtoon, zwarten, blanken, zij en wij” Ook aantoonbaar onjuist en zelfs grievend voor de leden van de PVV fractie in de TK die donkere kinderen c.q. gekleurde levenspartners hebben.
  Voor de goede orde – ik heb er al een stukje over geschreven – maar hardleersheid is zo te lezen een beklijvend verschijnsel.
  Het enige verschil tussen de PVV en andere partijen is het feit dat de PVV net als Nida de Islam als een politieke ideologie ziet.
  Gefundeerde kritiek op de Islam is geen racisme en geen xenofobie, maar gezond verstand. Een typisch Nederlandse gewoonte van eeuwen oud om elkaar op religious gebied de les te lezen. Van Geert Grote tot ds. Kersten.

  Nog even over de één en de ander. Er is slechts één religie c.q. politieke visie op dit moment dat zich heel bewust tegen de ander verzet. Zelfs de universele rechten van de mens worden door de aanhangers van die religie niet erkend.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Ca%C3%AFro-verklaring_van_de_mensenrechten_in_de_islam

  De dialoog met imams aangaan is onbegonnen werk, omdat ze anderdenkenden op religious gebied nimmer serieus zullen nemen. Ik heb het vanaf de jaren 80 geprobeerd (vaders van mijn leerlingen) en heb zeer negatieve ervaringen.
  Hoe vaak is er de afgelopen decennia een dispuut tussen christenen en moslims over de beleving van religie geweest? Inderdaad ….

  Als iets een hondenbaan is, moet je er niet aan beginnen! Ik heb het heel lang gedaan en me er altijd senang bij gevoeld.
  Op dit moment wordt de raad voordurend geteisterd door de beroepspolitici van de SP en de hondenpartij, die geen andere baan hebben en dus niet midden in de samenleving staan.

 • Sorry dat ik zo laat reageer. Op de camping doe ik andere dingen.

  De CIA werd in 1947 opgericht. Ik liet mijn leerlingen foto’s uit de leninistische periode zien en vergeleek die met de geretoucheerde foto’s uit de tijd van Stalin. Wel eens van Göbbels gehoord?

  Veel raadsleden hebben een betrekking, die hen de gelegenheid geeft ten alle tijden raadswerk te laten preveleren. Die raadsleden stellen overbodige vragen, vragen overbodige debatten aan en vullen actualiteitsraden tot de nok. Ze willen bij ieder zelfs minuscule beslissing hun mening geven ondanks dat ze meestal nul op het rekest krijgen.
  Kern van de zaak is dat de stad niet door raadsleden, maar door het college bestuurd dient te worden! Schoenmaker houd je bij je leest. Zou er een stukje over kunnen schrijven, maar op deze site zijn ze niet zo dol op me.
  Moet zeggen, dat ik me overigens het meest erger aan onze dierenvriend. Weet plotsklaps vrijwel alles.

  Sorry, maar die vrienden van Fortuyn, vijftien jaar na dato ? Diepe zucht.

 • De heer Sörensen kan het niet nalaten ons te onderwijzen over de toestand in de wereld. Of hij het niveau haalt van GBJ Hilterman valt nog te bezien. Wat mij betreft zal ik ten alle tijden voorstander zijn dat dhr Sörensen zijn mening kan en mag uitdragen. Sterker, hij mag mij er mee teisteren. Net zoals de SP en de ‘hondenpartij’ met een eigen politieke mening de medestanders van dhr Sörensen mag teisteren. Alleen laten we wel de feiten volgen. Ik ben zelf al een jaartje of veertig werkzaam in de Nederlandse media. Allesbehalve een beroepspoliticus. Hetzelfde geldt voor mijn fractiegenoten. Want, meneer Sörensen, heeft u weleens gehoord van de afdrachtsregeling van de SP? We moeten wel werken want van wat we van de partij krijgen, kunnen we nog geen biologische, linksdraaiende yoghurt kopen.

 • Laat ik beginnen met u te complimenteren meneer Schol.
  Ten eerste omdat u reageert en ten tweede dat u schrijft respect te hebben voor de vrijheid van meningsuiting. Voor anderen zo voor de hand liggend, dat het niet vermeldt behoefd te worden, maar voor iemand die zich socialist noemt ligt dat natuurlijk anders.
  Over die afdrachtsregeling (off topic) zou u een apart stukje moeten schrijven. Het geeft veel van uw collega’s n.l. zo’n sterk “kijkeenshoegoedikben” c.q. moreel superioriteitsgevoel, dat ze anderen, zeker als die veel belasting betalen, voortdurend de les menen te moeten lezen?

  Veertig jaar in de media? Ja links en media (zucht) Het waren ook de socialistische regimes, die als eerste gebruik maakte van de media. Logisch trouwens dat u voor een tijdelijk baantje uw positie bij die media niet opgeeft!

 • Haha, meneer Sørensen bedankt voor het compliment maar laten we bij de feiten blijven en niet van aannames uitgaan. Ik heb geen tijdelijk baantje althans niet zoals u het wegzet. Ik ben overtuigd dat deze samenleving een menselijker gezicht verdient. Daarom ben ik de politiek ingegaan. Niet voor een baantje. En dat combineer ik nog steeds met werk in de media.
  Verder uw aanname over links en media gaat verder dan de werkelijkheid. Waarschijnlijk verwijst u naar de behandeling van Pim Fortuyn tijdens zijn opkomst. Laat ik daar helder over zijn. Ik heb wat discussies gehad met mijn linkse collega’s. Ik ben altijd fan geweest van Fortuyn, ook toen hij nog bij de PvdA zat. Vrije geesten zijn een groot goed. Links en rechts. Dus ook uw aanname over linkse regimes die de media gebruiken is niet terecht. De CIA heeft dit bijna uitgevonden. Ik ben voor een absolute vrijheid van pers en meningsuiting. En nogmaals de hele fractie werkt voor z’n centen naast het werk in de raad. Maar bedankt voor uw reactie lijkt me leuk om die eens live voort te zetten.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De morele ondergrens van de gemeente ligt lager dan je denkt

  • Politiek

  Jonasz Dekkers windt zich op over hoe Rotterdam met dakloze mensen omgaat. Beboeten, uitzetten en een Top 29 maken van degenen die de meeste overlast geven, hij vindt het een grof schandaal. 

 • Woonvisie ingehaald door de actualiteit

  • Politiek

  De actualiteit heeft de nieuwe Woonvisie alweer ingehaald volgens Mustapha Eaisaouiyen van het initiatief Recht op de stad. Lees zijn opinie over waarom de Woonvisie rammelt, onvolledig is en geschreven vanuit een beleidsmakersbubbel.

 • Een geschiedenis van Rotterdamse burgemeesters en slavernij

  • Politiek

  Rotterdam kent een aantal foute burgemeesters. Ze handelden in mensen, hadden banden met de VOC of WIC en werden aangesteld om de winst uit suikerrietplantages veilig te stellen. Loulou Drinkwaard maakte een lijst.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • On Monday March 11, Rotterdam based ‘platform for metropolitan issues’ De Dépendance welcomes award-winning science journalist Angela Saini in Arminius, on the occasion of her highly acclaimed book ‘The Patriarchs: How Men Came to Rule’.

  Venue: Arminius
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Ga jij werken aan de toekomst van de geschiedenis van Rotterdam? Museum Rotterdam beheert en…

 • Als coördinator ben jij het reisbureau voor cursisten van DRIFT’s Transition Academy. Jij zorgt ervoor…

 • Eigen initiatief van bewoners vind je boeiend. Je helpt graag bewoners om hun buren (beter) te leren kennen en hun plannen om te zetten in concrete acties. Je werft nieuwe straten, geeft advies, keurt de aanvragen goed (en soms ook af) en houdt de uitvoering in de gaten. Je bent een ervaren en communicatieve communitybuilder die Rotterdammers en hun buren bij staat met raad en daad.

 • Bekijk alle vacatures