Ga naar de inhoud

Shantie Singh & Munish Ramlal: "Samen op het podium, dat heeft iets magisch" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Haar creatieve kant, zijn voorliefde voor een goed gesprek. Met Talk-Theater gooien Shantie Singh en Munish Ramlal talkshow, theater, dans en literatuur op één grote hoop. Jasmine Foullani voelde hen aan de tand over deze nieuwe programmareeks.

TheaterTalk1521
beeld: Geisje van der Linden

Al 4 reacties — discussieer mee!

 • Zeker magisch, deze talk/theater-show, dankzij dit verfrissende stel, een moderne insteek verpakt in entertainment, actualiteit en plezierig onderhoud. Ik heb heel erg genoten van de opbouw en variatie van het programma, intercultureel, met als hoofdthema vrijheid in diverse facetten en stromingen van het leven. Vrijheid in Liefde, fysieke vrijheid, de vrijheid om te zijn. Het verhaal over de verstandshuwelijken is herkenbaar, het onnodige verdriet dat daarmee gepaard gaat, kan soms een hele familie breken. Het idee “wat zullen de mensen zeggen” blijft jammer genoeg een nadrukkelijke rol spelen in de hindoestaanse samenleving. Gelukkig heb ik het ook wel eens anders gezien en dat is hoopvol. Tahmina Akefi vond ik erg bijzonder. Zij kwam van zover, leerde een nieuwe taal en cultuur, integreerde met behoud van eigen cultuur en bereikte meer dan de gemiddelde Nederlander, ze is inmiddels succesvol schrijfster. Home is where the heart is zeg ik altijd, anders blijft men zich ontheemd voelen. En verlaat Nederland alsjeblieft niet vanwege een haatdragende mini-minderheid die de discussie gekaapt heeft op social media. De overgrote meerderheid zou zich eens moeten uitspreken, dat zou een ander beeld van Nederland kunnen geven. Voorts het oeroude onderwerp (sexuele) intmidatie van Elfie Tromp, door alle eeuwen heen hebben we dit gekend, maar het is in een andere dimensie geraakt, nu de vrouw kortgeleden is gaan studeren, economisch onafhankelijk is geworden en dezelfde rechten heeft als de man. Alleen al daarom kon DSK ten val komen door een kamermeisje, dat was vroeger nooit gelukt. Er is verwarring bij de man, vroeger was alles duidelijker. Voelt de man zich misschien bedreigd door de assertieve vrouw? Hoe is het gesteld met de spontaniteit tussen man en vrouw? Wat blijft er over als de communicatie gekaderd wordt door gedragsregels op straffe van een boete bij overtreding? Kortom, hoe versier je als man nu een vrouw, zonder zelf in gevaar te raken? smile-emoticon Er is een gezonde discussie nodig, veel uitleg en nuchtere communicatie. YMP kan als geen ander een prachtige woordenstroom hiervan maken. Elk probleem kun je met humor benaderen, hoe ernstig ook, dat heeft Sander Terphuis ons in kleurige anekdotes en oneliners verteld. Als mensenrechtenjurist is hij de aangewezen persoon om als bruggenbouwer het land te doorkruisen met de belangrijke boodschap dat we samen verder moeten. Kortom , een avondvullend programma dat zeker een waardig vervolg zal krijgen. Tot ziens in oktober en bedankt voor deze avond van informatie, zang, dans, toneel en goed gesprek !

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Hoe Millennials en Gen-Z de kunstmarkt gaan veranderen

  • Kunst en Cultuur

  Millennials en Gen-Z zijn de nieuwe generatie kunstkopers. Ze zijn niet vermogend, maar dat geeft niet: ze gaan voor betaalbare kunst, online. Jonasz Dekkers sprak met een ondernemer die samen met een compagnon deze affordable art aan de man brengt en opkomende kunstenaars naar een hoger plan wil tillen.

 • Festivals in Rotterdam: “Er blijft altijd een dilemma tussen rust en reuring’’

  • Kunst en Cultuur

  Duizenden uitzinnig dansende mensen, culinair genot bij foodtrucks of culturele verrijking op De Parade: festivals brengen levendigheid in de stad. Tegelijkertijd nemen ze de publieke ruimte in. Zoals op pleinen en parken waar bewoners ontspannen of de hond uitlaten. Van wie is de publieke ruimte?

 • De Boijmans-tentoonstelling in het Rijksmuseum is een bliksemafleider voor wat er speelt in Rotterdam

  • Kunst en Cultuur

  In een speciale tentoonstelling in het Rijksmuseum zijn maar liefst negentig werken te zien uit de Boijmans-collectie. Lindy Kuit nam een kijkje: “In het licht van de verbouwingsperikelen is de tentoonstelling in het Rijksmuseum bijna profetisch.”

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam