Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Wie vandaag echt de Ierse feestdag Saint Patrick’s day wil vieren moet uitgerekend naar Rozenburg. Daar woont al tientallen jaren een grote maar – meestal – onopvallende Ierse gemeenschap.

Terwijl er in Rotterdam proper slechts twee Irish pubs te vinden zijn (waarvan één zonder Guinness op de tap), hebben de ongeveer 13.000 Rozenburgers er eentje helemaal voor henzelf. Toen ik afgelopen zomer deze pub Finnegan’s zag aan de Emmastraat, werd ik benieuwd. Waarom hier? Het leek me niet direct de plek voor het feestgedruis dat je in een Ierse pub kan verwachten. Na enig rondvragen kwam ik erachter dat er sinds tientallen jaren een behoorlijke Ierse gemeenschap op Rozenburg is gevestigd. Gekomen voor werk. Verliefd, verloofd, getrouwd. Nooit meer weggegaan.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

dscf1653

Jaap Rozema

Auteur

Jaap Rozema (1983) schrijft over wetenschap en economie. Hij probeert niet om het wetenschappelijke verhaal te ontdoen van al haar vooronderstellingen, maar juist te betogen dat deze bijdragen aan waarheidsschepping. Tevens is hij fractiemedewerker bij de Partij voor de Dieren in Rotterdam.

Profiel-pagina
Amber Moerland

Amber Moerland

Profiel-pagina