Ga naar de inhoud

Waarom Rozenburg wel een échte Ierse pub heeft — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Wie vandaag echt de Ierse feestdag Saint Patrick’s day wil vieren moet uitgerekend naar Rozenburg. Daar woont al tientallen jaren een grote maar – meestal – onopvallende Ierse gemeenschap.

Terwijl er in Rotterdam proper slechts twee Irish pubs te vinden zijn (waarvan één zonder Guinness op de tap), hebben de ongeveer 13.000 Rozenburgers er eentje helemaal voor henzelf. Toen ik afgelopen zomer deze pub Finnegan’s zag aan de Emmastraat, werd ik benieuwd. Waarom hier? Het leek me niet direct de plek voor het feestgedruis dat je in een Ierse pub kan verwachten. Na enig rondvragen kwam ik erachter dat er sinds tientallen jaren een behoorlijke Ierse gemeenschap op Rozenburg is gevestigd. Gekomen voor werk. Verliefd, verloofd, getrouwd. Nooit meer weggegaan.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures