Ga naar de inhoud

Waarom Rozenburg wel een échte Ierse pub heeft — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Wie vandaag echt de Ierse feestdag Saint Patrick’s day wil vieren moet uitgerekend naar Rozenburg. Daar woont al tientallen jaren een grote maar – meestal – onopvallende Ierse gemeenschap.

Terwijl er in Rotterdam proper slechts twee Irish pubs te vinden zijn (waarvan één zonder Guinness op de tap), hebben de ongeveer 13.000 Rozenburgers er eentje helemaal voor henzelf. Toen ik afgelopen zomer deze pub Finnegan’s zag aan de Emmastraat, werd ik benieuwd. Waarom hier? Het leek me niet direct de plek voor het feestgedruis dat je in een Ierse pub kan verwachten. Na enig rondvragen kwam ik erachter dat er sinds tientallen jaren een behoorlijke Ierse gemeenschap op Rozenburg is gevestigd. Gekomen voor werk. Verliefd, verloofd, getrouwd. Nooit meer weggegaan.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam