Ga naar de inhoud

11 dingen die je altijd al wilde weten over Sparta — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Driewerf hoera voor Sparta Rotterdam! De trots van Rotterdam-West is terug in de Eredivisie, na zes jaar wachten. Hoog tijd om je kennis van dit stukje cultureel erfgoed op kicksen eens bij te spijkeren. Een elftal wetenswaardigheden!

ballen animatie

Al 9 reacties — discussieer mee!

 • Mooi artikel, leuke weetjes. Wel moet ik punt twee even corrigeren. Hoewel Sparta inderdaad op een mooi palmares kan bogen, is het niet de vierde, maar de vijfde club van Nederland. HVV, tegenwoordig uitkomend in de tweede klasse op zondag, werd tusschen 1890 en 1914 liefst tien keer kampioen van Nederland.

 • Niet volledig.

  no 12. Het Engelse karakter.
  Belichaamd door de vastberadendheid van Bok de Korver, Rinus Terlouw, Theo Laseroms (kort) en Hans Eijkenbroek.
  Uitgedragen door trainers als Dennis Neville en Barry Hughes!

  Toch nog even als boer van Zuid en opgegroeid in West. No 1 van de Jupiler leage betekent toch dat je no. 19 geworden bent?

  • Tsja, over een club met zo’n historie kan je wel 120 wetenswaardigheden oplepelen, en dan zal een erudiete Sparta deskundige nog zeggen dat het niet volledig is (en waarschijnlijk heeft hij/zij nog gelijk ook). Het Engelse karakter is zeker een mooi aspect. Niet alleen terug te vinden in de vastberadenheid van de door u opgenoemde spelers, en de Britse trainers, maar bijvoorbeeld ook door de ligging (midden in een woonwijk) en het ontwerp (steile tribunes, rechthoekig) van het Kasteel. Daarnaast zijn de clubkleuren ook nog eens geïnspireerd op het shirt van Sunderland. Kortom, genoeg om over te schrijven. Voor nu leek een elftal mij voldoende; ik moet natuurlijk ook wat munitie over houden voor al die kampioenschappen die nog gaan volgen.. In ieder geval bedankt voor u reactie en alvast een goede oogst toegewenst voor later dit jaar!

 • Elf en ik zag het niet ! Simpele boer van Zuid hè.
  Over die kampioenschappen die nog gaan volgen. Het is te hopen dat ze nu in de eredivisie blijven!

  Dank voor de eventuele goede oogst, maar ik heb er een hard hoofd in. Een feest plannen voor gewonnen is? De goden verzoeken!

 • Vanmiddag in het stadhuis en de beker even aangeraakt.
  Ook SPARTA werd een paar dagen geleden ontvangen. Iets minder publiek en de spelers kregen als kado een door chocolade met daarop o.a. ………de Kuip !

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures