Coalitiepartners D66 Rotterdam en Leefbaar Rotterdam geven vandaag stemadvies op Vers Beton. Ronald Buijt (Leefbaar) adviseert ‘stem tégen’, om daarmee een kritisch signaal af te geven richting “de arrogantie van machthebbers in Den Haag en Brussel.”
De voorstanders willen het doen voorkomen alsof het associatieverdrag alleen maar om een handelsverdrag gaat, zonder ook maar één negatieve consequentie op andere terreinen. In dat geval zou niemand tégen kunnen zijn, ook Leefbaar Rotterdam niet. Maar als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook. De ministers van PvdA en VVD lopen de tv-studio’s plat en grijpen gretig iedere gelegenheid aan om-vaak zonder enige kritisch weerwoord- hun uitgelekte toneelstukje van ontkenningsstrategie vakkundig op te voeren.

Al 3 reacties — discussieer mee!
Ronald, omdat Leefbaar Rotterdam bij uitstek een lokale partij is: wat zou dit verdrag voor negatieve consequenties hebben voor Rotterdammers? Merk *ik* iets van de door jou geschetste nadelen?
Bij een tegenstem wordt de gulden weer ingevoerd. En wordt alles dus weer goedkoper.
Direct gevolgen zijn moeilijk te voorspellen.
Dit verdrag leidt wel tot extra spanning met Rusland. Wat tot voor kort tot Nederlands grootse export landen behoorde. Rotterdam als poort tot Europa kan hier last van ondervinden. Oekraïne is als handels partner met 0.1% vs 10% gewoon insignificant
Daarnaast zullen op termijn goedkope oekrainse mensen overkomen om hier simpel werk uit te voeren.
Denk aan wat Polen en andere oostblokkers hier nu al doen en deden voor toetreding EU.
Vracht wagen chauffeurs productie medewerkers tuinders. Dat soort banen. hier worden bedrijven in het nieuws erg blij van. De gemiddelde Nederlander not so much.
Verder kan het conflict in Oekraïne verder escaleren het is immers ook gestart met dit als reden. Het land is diep gesplitst tussen 2 kampen.
Pro en etnisch Russisch in het oosten.
Meer europees georiënteerd in het Westen.
Er staan militaire clausules in het verdrag dus wellicht komt er europese interventie na het verdrag.