Ga naar de inhoud

Schaduwwethouder Derk Loorbach: “We hebben een nieuwe definitie van werk nodig” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Het eerste interview in een reeks van zeven met de schaduwwethouders van Vers Beton. Volgens Derk Loorbach (Decentralisatie en Sociale Zaken) is het collegebeleid te veel gericht op de korte termijn. Écht bijdragen aan fundamentele maatschappelijke veranderingen is er niet bij.


Derk Loorbach (3)

Boven: schaduwwethouder Derk Loorbach. Afbeelding door Jeroen Van de Ruit.

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Een schaduwredactie van VB lijkt me ook wel wat.
  Ik wil er ook graag inzitten.

  Sinds de p.c. met tekstverwerker bestaat, schrijf ik vrijwel iedere dag.
  Heb twee boekjes geschreven. Een met columns en één geschiedenisboek.
  Verder is er een boek over mijn vrouw en mij geschreven.

  Ik heb ervaring als docent geschiedenis en biologie op het Basisonderwijs- MAVO-HAVO-VWO en maatschappijleer op de Bestuursacademie. Allemaal in Rotterdam.
  Ook heb ik lesgegeven op het TVWO en de internationale schakelklassen.
  Daarnaast heb ik bevoegdheden godsdienst (PC scholen) en staatsinrichting.
  Verder ben ik medeoprichter van de grootste Rotterdamse politieke partij (al vier keer bijna éénderde van de stemmen) en heb negen jaar in de gemeenteraad gezeten, vier jaar in provinciale staten en vier jaar in de senaat.

  Ik schijn toch ergens iets helemaal fout te doen, want mijn reacties worden soms gecensureerd en mijn stukjes liever niet geplaatst.
  Als schaduwredacteur kan ik zoveel ervaring opdoen, dat ik niet meer gecensureerd word. Vandaar deze open sollicitatie.

 • `Je moet vroegtijdig zorgen voor stabiliteit in gezinnen, investeren in sociale economie, openbaar groen en aandacht hebben voor gezondheid. Dan gaan schoolprestaties omhoog en de schooluitval omlaag.` Ik mis eigen verantwoordelijkheid in het hele verhaal. De overheid kan maar zoveel, er moet ook veel van de mens zelf uit komen. Iedere jan-doedel kan een kind maken, maar niet iedereen kan zijn kind opvoeden, al bouw je een bomenpark voor de deur!

  Er is de afgelopen jaren gigantisch bezuinigd, dus Rotterdam kreeg ook minder, dan kan je ook minder experimenteren. Daarbij ben ik puur Rotterdams, praat normaal, doe normaal. Niet lullen maar poetsen. Jongeren van nu, vragen eerst wat het verdient, dan hoeveel ze moeten werken en dan pas wat het werk is. Men wilt heel veel geld, met bar weinig te doen. Al zouden ze allen gezondeten, dan nog blijft geld nummer één.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures