Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
melanie_drent_muilhouwe
Beeld door: beeld: Melanie Drent

In de rubriek Was Getekend verpakken illustrator Melanie Drent en schrijver Zita Bebenroth de Rotterdamse actualiteit in een beeldcolumn. Deze week: Muil houwe.
Na 35 jaar nog steeds een evenement om naar uit te kijken voor circa 1 miljoen bezoekers: de Rotterdamse marathon. Het feestje begint al een paar dagen eerder, wanneer het Beursgebouw aan de Coolsingel wordt ingericht voor renners en aanverwanten. Uiteindelijk bleek het een tegenvallende tijd voor de Keniaanse winnaar, maar toch: twee keer eerder behaalden de mannen in Rotterdam wél een wereldrecord. En ouders met kleine kinderen aan de finish? Wellicht krijgen die volgend jaar alsnog groen licht om samen de laatste meters te lopen.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth

Zita Bebenroth (1975) observeert en schrijft over wat op straat ligt. In een tweet, blog, column of sprookje. Sinds haar studietijd in Kralingen dankbaar blijven plakken in de metropool, en nu in Noord nog lang niet uitgekeken.

Profiel-pagina
melanie

Melanie Drent

Illustrator

Melanie Drent (1980) ziet de wereld in heldere lijnen. Ze registreert en analyseert. Het liefst tekent ze mensen. Geef haar een pen en ze gaat. Sinds ze afstudeerde aan de HKU doet ze niet anders.

Profiel-pagina