Ga naar de inhoud

Minder vieren, meer herdenken

Vers Beton schrijft elke maand een column voor de Uitagenda Rotterdam. In de mei-editie vraagt Tara zich af: moet Bevrijdingsdag niet meer zijn dan een goed excuus voor een zuipfeest? 

allegevallenen
Monument voor alle gevallenen 1940-1945 op het Stadhuisplein beeld: FERRY VAN STEIJN – IK ROTTERDAM

Al één reactie — discussieer mee!

 • En natuurlijk is deze oudere, die als baby één maand Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt, het helemaal met je eens. Pas als er kleinkinderen zijn van ouders uit de oorlog of van hún kinderen is het tijd om na te denken over het opheffen van 5 mei of er een algemene vrijheidsherdenking van te maken.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures