Ga naar de inhoud

Rekenkamerdirecteur Paul Hofstra: “De gemeente heeft haar zaken niet op orde” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vers Beton sprak Paul Hofstra, directeur van de Rotterdamse Rekenkamer. Over de miljoenenfraude bij het voormalige Waterfront, de teleurstellende verhouding met het college van B en W en waarom de stad ineens honderd miljoen over heeft op de begroting.

“Ik kenschets dit als ernstig”, begint Paul Hofstra, in zijn kantoor aan de Meent. De fraude met het pand van voormalig poppodium Waterfront is een dag voor het gesprek aan het licht gekomen. “Ik kom veel tegen, maar fraude in deze mate heb ik nog niet gezien. Er is geld verdwenen zonder dat daar blijkbaar een prestatie tegenover stond.”

Paul Hofstra-7878
Paul Hofstra, directeur van de Rotterdamse Rekenkamer beeld: Richard Beukelaar

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam