Ga naar de inhoud

Rotterdams Groen: Singels — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In de serie Rotterdams Groen schrijven Yvonne Rijpers en Joep Klabbers over precies dat. Wat is er aan groen in Rotterdam, en wat zijn de verhalen hierachter? Deel 2: singels.

07_publicatie_stadsnatuur_-_representatieve_afbeelding
beeld: Rubén Dario Kleimeer

Al 3 reacties — discussieer mee!

 • In 2014 verscheen van mijn hand: ‘Provenierssingel&Spoorsingel, Groene oases in Rotterdam’. Het is voor €5,00 nog verkrijgbaar bij:
  – Hans Tweedehands op de hoek van Spoorsingel en Provenierssingel
  – Grand-Café/Restaurant ‘Blij’, Spoorsingel 1
  – ‘Two of a kind’, oude serviezen, Provenierssingel 59

 • Aardige de achtergrond van de singels te lezen maar of ze de opmaat kunnen vormen naar een echte groene structuur, dat valt nog te bezien.

  De Heemraadssingel, de Provenierssingel en de Spoorsingel zie ik nog wel als groene oases maar de Westersingel bijvoorbeeld is te veel verkeer en te weinig groen, verder een gemiste kans dat de Kruisplein niet groener is geworden.

  Een ding dat echt mist een een Oost-West singel in de stad. De West-Kruiskade doet water vermoeden maar helaas is die te smal en voor je het weet is het alweer de Middellandstraat.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • The 1619 Project is The New York Times Magazine’s award-winning reframing of American history that places slavery and its continuing legacy at the center of the countries’ national narrative.

  Venue: Kantine Walhalla
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam