Ga naar de inhoud

Schaduwwethouder Carolien Dieleman: "Investeer vooral in primair onderwijs voor de allerarmste kinderen" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Het laatste in een reeks van zes interviews met de schaduwwethouders van Vers Beton. Volgens Carolien Dieleman (Onderwijs) moet de gemeente jongeren beter voorbereiden op de beroepen van de toekomst.

Carolien Dieleman
Schaduwwethouder Onderwijs Carolien Dieleman

Al 6 reacties — discussieer mee!

 • Je kan een persoon wel uit de ghetto halen, maar de ghetto niet uit de persoon.

  Ik ben geboren en getogen op Zuid, Maashaven buurt. Ik was in de jaren 80 op de basisschool één van de 3 autochtone kinderen in de klas. Dat is zeer onwenselijke verhouding. Nu aldaar, probeer een autochtoon maar te vinden. De mensen waarmee ik toen op school heb gezetten, zijn nu 40+.
  Het verhaal dat de kinderen nu de eerste zijn die naar school gaan, is dus gewoon dikke onzin!

  Men begint over de taal, maar benoemd geen alternatief, heel erg makkelijk. Men spreekt de taal slecht, doordat men met eigen soort omgaat, niet NL praat thuis, belhuis, koffiehuis. Jeugd onderling straal taal praat (dat echt nergens op slaat), bevordeert ook niet.

  Hoe denk jeugd tegenwoordig over een baan, eerste vraag is, wat verdient het.
  Als de ouders van die kinderen, het goed voor hebben met hun kroost, dan verlaten ze Rotterdam Zuid en gaan naar gemeentes verhuizen waar de ‘autochtoon’ / ‘allochtoon’ verhouding niet 20/80 is maar juist andersom 80/20. Waar je mee omgaat raak je mee besmet!

  Het stuk is heel veel, wat de overheid moet doen, maar lees niets over wat men zelf MOET doen. Dat is bij velen ook het probleem, zij vinden dat anderen dat voor hen moet oplossen.

 • Laten we vooral niet benoemen. Geen eisen stellen. En niet beginnen bij het begin: tienduizenden kinderen die al tijdens de eerste levensjaren nooit iemand Nederlands horen praten en waar de tv nooit op Nederlandse zenders staat. Waar de ouders dus geen eigen verantwoordelijkheid voelen. Hoeft niet, want ‘slachtoffers’. Generatie op generatie.

  We pompen er gewoon extra miljoenen in. En er verandert niéts. Joe!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Recht op Rust

  • Evenement

  Bij dezen nodigen we je uit voor de actie Recht op Rust, een kunstzinnige manifestatie op het plein voor Rotterdam Centraal in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 oktober.

  Venue: Stationsplein
  Datum:
 • On Thursday 9 November Kim Stanley Robinson – one of our greatest living science-fiction writers – will join us on the occasion of his latest book The Ministry for the Future

  Venue: Hofpleintheater
  Datum:
 • On Tuesday 3 october De Dépendance welcomes Rosie Collington

  Venue: Erasmus Paviljoen
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam