Ga naar de inhoud

Schaduwwethouder Carolien Dieleman: "Investeer vooral in primair onderwijs voor de allerarmste kinderen" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Het laatste in een reeks van zes interviews met de schaduwwethouders van Vers Beton. Volgens Carolien Dieleman (Onderwijs) moet de gemeente jongeren beter voorbereiden op de beroepen van de toekomst.

Carolien Dieleman
Schaduwwethouder Onderwijs Carolien Dieleman

Al 6 reacties — discussieer mee!

 • Je kan een persoon wel uit de ghetto halen, maar de ghetto niet uit de persoon.

  Ik ben geboren en getogen op Zuid, Maashaven buurt. Ik was in de jaren 80 op de basisschool één van de 3 autochtone kinderen in de klas. Dat is zeer onwenselijke verhouding. Nu aldaar, probeer een autochtoon maar te vinden. De mensen waarmee ik toen op school heb gezetten, zijn nu 40+.
  Het verhaal dat de kinderen nu de eerste zijn die naar school gaan, is dus gewoon dikke onzin!

  Men begint over de taal, maar benoemd geen alternatief, heel erg makkelijk. Men spreekt de taal slecht, doordat men met eigen soort omgaat, niet NL praat thuis, belhuis, koffiehuis. Jeugd onderling straal taal praat (dat echt nergens op slaat), bevordeert ook niet.

  Hoe denk jeugd tegenwoordig over een baan, eerste vraag is, wat verdient het.
  Als de ouders van die kinderen, het goed voor hebben met hun kroost, dan verlaten ze Rotterdam Zuid en gaan naar gemeentes verhuizen waar de ‘autochtoon’ / ‘allochtoon’ verhouding niet 20/80 is maar juist andersom 80/20. Waar je mee omgaat raak je mee besmet!

  Het stuk is heel veel, wat de overheid moet doen, maar lees niets over wat men zelf MOET doen. Dat is bij velen ook het probleem, zij vinden dat anderen dat voor hen moet oplossen.

 • Laten we vooral niet benoemen. Geen eisen stellen. En niet beginnen bij het begin: tienduizenden kinderen die al tijdens de eerste levensjaren nooit iemand Nederlands horen praten en waar de tv nooit op Nederlandse zenders staat. Waar de ouders dus geen eigen verantwoordelijkheid voelen. Hoeft niet, want ‘slachtoffers’. Generatie op generatie.

  We pompen er gewoon extra miljoenen in. En er verandert niéts. Joe!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures