Ga naar de inhoud

Schaduwwethouder Sandra Phlippen: "Gemeente heeft meer real-time-informatie nodig" — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Het vierde interview in een reeks van zes met de schaduwwethouders van Vers Beton. Volgens Sandra Phlippen moet de wethouder Financiën het effect van investeringen meer inzichtelijk maken, om te kunnen experimenteren met alternatief beleid.

Sandra Phlippen
Sandra Phlippen beeld: Jeroen van de Ruit

Al één reactie — discussieer mee!

 • Kan het wellicht ook helpen als beslis- en beleidsambtenaren zich veel grondiger verdiepen in het dagelijks werk van de velen die de publieke zaak in de praktijk van alle dag dieneen. Het werk van deze laatsten is immers eerst en vooral bepalend voor het welslagen van beleid. Een goed begrip bij de ambtenaren van de back-office van de specifieke aard van het werk van deze praktijkmensen en van wat deze mensen beweegt en motiveert levert beleid op met een veel grote praktijksensitiviteit en bespaart een boel frictiekosten.

  Beleidsmakers zijn er immers voor om het werk van de mensen van de dagelijkse praktijk te ondersteunen, en niet andersom. Want wat heeft de burger eraan dat die mensen zo worden aangestuurd dat ze de motivatie verliezen zich naar eer en geweten en met inzet van al hun intelligentie en vakbekwaamheid voor de publiek zaak in te zetten? Dat is penny wise, pound foolish

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures