Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Van eind 2012 tot juni 2015 werkten Albeda en Zadkine aan de verwezenlijking van zelfstandige mbo-scholen. In de reconstructie schetsten we hoe enthousiasme in tweeëneenhalf jaar omsloeg in grote teleurstelling. Maar wat ging er nou mis?

UPDATE 9-6-16 13:10: luister hier het interview met Ronald Buitelaar bij Radio Rijnmond.
‘Een Rotterdamse oplossing voor een Rotterdams probleem’. Dat hadden de besturen van Zadkine en Albeda voor ogen toen ze begin 2013 met het voorstel kwamen om hun instellingen om te vormen naar zelfstandige mbo-scholen.
Het plan was gedoemd te mislukken, blijkt uit de reconstructie achteraf. De ondernemingsraad van het Albeda, het personeel dus, sloot onverwacht een monsterverbond met de minister van Onderwijs en “trok de pin uit de door de minister geleverde granaat”. Maar waarom werkte Den Haag zo tegen? Waarom was de ondernemingsraad zo tegen de veranderingen? En wat betekent dit nu voor het beroepsonderwijs in Rotterdam?

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Ronald Buitelaar

Ronald Buitelaar

Onderwijsjournalist/blogger – Nationale Prijs voor de Onderwijsjournalistiek 2014 – Schrijft, blogt en twittert over onderwijs en opvoeding – Standplaats: Rotterdam.

Profiel-pagina
Melissa

Melissa van Amerongen

Een stad komt pas echt tot leven als mensen er in woord of beeld betekenis aan geven. Daarom vindt Melissa Vers Beton zo leuk. Melissa is socioloog en wetenschapsfilosoof en houdt zich voor Vers Beton onder andere bezig met wetenschappelijke artikelen op de site.

Profiel-pagina
Femke van Geffen

Femke van Geffen

Illustrator Femke van Geffen maakt mandalas, illustreert kinderboeken en maakt beelden van boeken.

Profiel-pagina
388278_2715739898063_705232504_n

Max van Dongen

Chef fotografie

Max van Dongen (1991) studeerde documentaire fotografie aan AKV/ St. Joost in Breda (2014). En werkt sindsdien als zelfstandig fotograaf en chef fotografie bij Vers Beton. Vanzelf met kritische en onderzoekende blik.

Profiel-pagina