Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Vorige week organiseerde Vers Beton het debat De Tussenstand. Het schaduwcollege overhandigde na afloop gezamenlijk een open brief aan de Wethouders, die we hier publiceren.

,,We delen de ambities van het college, maar hebben nog wel wat aandachtspunten”, opende schaduwwethouder Anke Griffioen het debat met de echte Wethouders op 28 mei in de Centrale Bibliotheek, georganiseerd in samenwerking met LOKAAL. Er werden oren gewassen, complimenten uitgedeeld en applaus oogstende adviezen gegeven.
Aan het eind van het debat vroeg het schaduwcollege: ‘willen jullie dat wij blijven schaduwen, willen jullie met ons door’? Het kwam hen op applaus van het publiek én een volmondig ‘ja’ van wethouder Eerdmans te staan. Daarop bood het schaduwcollege een open brief aan de wethouders aan. Het laat zien hoe het ‘droomcollege’ dat Vers Beton twee jaar geleden samenstelde, als hecht collectief naast én tegenover het echte College staat. Hieronder is de open brief te lezen.
Vanwege een bommelding in de bibliotheek, kwamen we niet meer toe aan het laatste onderdeel: de Schaduwwethouders hadden voor elke Wethouder een boek uitgekozen ter inspiratie. Moderator Geert Maarse zette deze op zijn blog even op een rij.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

ava Willemijn Sneep

Willemijn Sneep

Adjunct-hoofdredacteur en eindredacteur

Willemijn Sneep is na wat omzwervingen en een master Journalistiek in het schattige Leiden weer terug in de enige wereldstad die Nederland rijk is. Als freelance journalist kan ze zich geen betere thuisbasis wensen. [email protected]

Profiel-pagina
Jeroen van de Ruit kopie

Jeroen Van de Ruit

Illustrator

Profiel-pagina