Ga naar de inhoud

‘De iconen staan, nu de inhoud nog!’ — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Vorige week organiseerde Vers Beton het debat De Tussenstand. Het schaduwcollege overhandigde na afloop gezamenlijk een open brief aan de Wethouders, die we hier publiceren.

,,We delen de ambities van het college, maar hebben nog wel wat aandachtspunten”, opende schaduwwethouder Anke Griffioen het debat met de echte Wethouders op 28 mei in de Centrale Bibliotheek, georganiseerd in samenwerking met LOKAAL. Er werden oren gewassen, complimenten uitgedeeld en applaus oogstende adviezen gegeven.
Aan het eind van het debat vroeg het schaduwcollege: ‘willen jullie dat wij blijven schaduwen, willen jullie met ons door’? Het kwam hen op applaus van het publiek én een volmondig ‘ja’ van wethouder Eerdmans te staan. Daarop bood het schaduwcollege een open brief aan de wethouders aan. Het laat zien hoe het ‘droomcollege’ dat Vers Beton twee jaar geleden samenstelde, als hecht collectief naast én tegenover het echte College staat. Hieronder is de open brief te lezen.
Vanwege een bommelding in de bibliotheek, kwamen we niet meer toe aan het laatste onderdeel: de Schaduwwethouders hadden voor elke Wethouder een boek uitgekozen ter inspiratie. Moderator Geert Maarse zette deze op zijn blog even op een rij.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam