Ga naar de inhoud

De Rotterdamse Aanpak: Wat is dat? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Deze serie onderzoekt de veronderstelde typisch Rotterdamse aanpak in architectuur en stadsontwikkeling. Deel 2: de Rotterdamse Aanpak, wat is dat?

rotterdamsaanpak_lvd_2530
beeld: Loes van Duijvendijk

Het klinkt als een mooi begrip, ‘De Rotterdamse Aanpak’. Het is duidelijk dat de stad op dit moment een soort renaissance beleeft, maar is dat uitsluitend het gevolg van een doelgericht stedelijk plan, of ligt dat complexer? Bestaat er eigenlijk wel een typisch Rotterdamse aanpak? Waar in deel één van deze serie de focus lag op architectuur, zoeken we het in deel twee in de periferie ervan: gebiedsontwikkeling, design en de cultuurhistorie van de stad. We spreken Richard Hutten (ontwerper), Astrid Sanson (directeur binnenstad en stedelijke kwaliteit), Bernadette Janssen (directeur BVR-adviseurs) en Paul Groenendijk (publicist) erover.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam