Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
_MG_3296FrancineHouben
Beeld door: beeld: Geisje van der Linden

Francine Houben, oprichter en creatief directeur van het toonaangevende Mecanoo architecten in Delft kent haar weg in de havenstad. Ze woont ruim twintig jaar in Rotterdam en was curator van de eerste IABR. Naar aanleiding van haar internationaal gelauwerde ontwerpen voor de Library of Birmingham, de bibliotheek van de TU Delft en Amsterdam University College gaf ze op 13 mei haar visie op de rol van leeromgevingen binnen de nieuwe stedelijke economie. Ofwel: in ‘The Next Economy’, zoals het thema van de IABR dit keer luidt.
“Het was gisteren zo mooi weer dat ik door de universiteitscampus in Kralingen gefietst ben”, begint Francine Houben het gesprek. “Ik realiseer me dat je als Rotterdammer weinig van de campus merkt. De universiteit is een eiland in de stad.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

ava Willemijn Sneep

Willemijn Sneep

Adjunct-hoofdredacteur en eindredacteur

Willemijn Sneep is na wat omzwervingen en een master Journalistiek in het schattige Leiden weer terug in de enige wereldstad die Nederland rijk is. Als freelance journalist kan ze zich geen betere thuisbasis wensen. [email protected]

Profiel-pagina
GeisjevanderLinden.versbetonkopie

Geisje van der Linden

Fotograaf

Geisje van der Linden (Rotterdam, 1985) werkt als documentaire fotograaf aan langlopende foto projecten. In haar werk onderzoekt ze hoe grote veranderingen, vaak van maatschappelijke aard, het leven van mensen en hun omgeving beïnvloedt en hoe zij zich hieraan zowel bewust als onbewust op aanpassen. Dit jaar publiceert ze haar eerste fotoboek met de titel, Stella Maris. Over Oost-Europese gastarbeiders in Nederland. Naast haar eigen projecten werkt ze in opdracht.

Profiel-pagina