Ga naar de inhoud

Francine Houben: “Investeer in bibliotheken als de spil van de nieuwe stedelijke economie” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Op uitnodiging van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) gaf architect Francine Houben in Rotterdam een lezing over Learning Environments. Willemijn Sneep sprak haar over de stad als plek om een leven lang te blijven leren. Of dat nu in universiteiten, kantoren of bibliotheken is.


_MG_3296FrancineHouben

beeld: Geisje van der Linden

Francine Houben, oprichter en creatief directeur van het toonaangevende Mecanoo architecten in Delft kent haar weg in de havenstad. Ze woont ruim twintig jaar in Rotterdam en was curator van de eerste IABR. Naar aanleiding van haar internationaal gelauwerde ontwerpen voor de Library of Birmingham, de bibliotheek van de TU Delft en Amsterdam University College gaf ze op 13 mei haar visie op de rol van leeromgevingen binnen de nieuwe stedelijke economie. Ofwel: in ‘The Next Economy’, zoals het thema van de IABR dit keer luidt.
“Het was gisteren zo mooi weer dat ik door de universiteitscampus in Kralingen gefietst ben”, begint Francine Houben het gesprek. “Ik realiseer me dat je als Rotterdammer weinig van de campus merkt. De universiteit is een eiland in de stad.”

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam