Ga naar de inhoud

“Houd de poppenkast open!” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De poppenkast op het Binnenwegplein is voor de derde keer uit het Cultuurplan geschrapt. Poppenspeler Wim Noordegraaf is het zat. Hij blikt voor Vers Beton terug op het ontstaan van ‘zijn’ poppenkast en doet een dringende oproep aan de gemeente: “Houd de poppenkast open!”

PPK beginjaren 3 (2)
beeld: persoonlijk archief Wim Noordegraaf

Al 5 reacties — discussieer mee!

 • bezuinigen op de poppenkast. Daar kan ik volledig niet bij. De uitgave hieraan is van zo veel meerwaarde voor de Rotterdammers. Kinderen verheugen zich op een bezoek aan de binnenstad met hun ouders, als er een bezoekje aan de poppenkast wordt ingepland. Toegankelijk voor iedereen. Een laagdrempelig stukje cultuur en onderwijs. Is dit daadwerkelijk vanuit bezuiniging nodig, of staat het de ambities voor de Coolsingel in de weg?

 • beste WIM en collegas

  In het verleden heb ik jullie werk steeds gesteund
  het is een schande dat dit steeds opnieuw weer ter discussie moet komen ,
  dit is een basis voorziening in onze mooie stad , dat moet behouden worden !
  daarom nogmaals ondersteuning ,Ik ben het geheel eens met vorige spreker PAUL

 • De poppenkast ga je toch niet sluiten??? Dat kan je niet maken!!!!
  Nee, deze moet blijven!!! Waar vind je nu zo iets? Alleen bij ons volgens mij!

 • Hoe haalt zo’n stuk wethouder het in z’n hoofd om zoiets moois, leuks en liefs af te willen schaffen? En daarmee in te gaan tegen dringende adviezen van één van Nederlands meest vermaarde wetenschappers: Oom Ben, jeugdgoog te Blaricum?

  Laat ik er op wijzen dat de helft van het budget nu al teveel wordt betaald aan de gemeentesecretaris…. Die we misschien beter kunnen bestempelen als de Gemeenste Secretaris, een leuk typetje voor één van de poppekasteurs.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Harry Hamelink wint de Cultuurpenning 2023: “In mijn werk is het altijd gáán”

  • Kunst en Cultuur

  Harry Hamelink, directeur van Motel Mozaïque en organisator van festival Parfum de BoemBoem, nam dit jaar de Cultuurpenning in ontvangst. “Deze prijs dwingt me stil te staan bij wat er allemaal is gebeurd de afgelopen jaren.”

 • De muur als politiek medium

  • Kunst en Cultuur

  Muurkunst maakt steden leesbaar, het vertelt je iets over de maatschappelijke thema’s die er spelen. Het is het meest laagdrempelige canvas waar kinderen en jongeren zich op kunnen uitdrukken. In deze Talk of the Town zingt Siebe Thissen een lofzang op street art, murals en graffiti.

 • Door het Arab Film Festival en de aardbeving in Marokko besefte ik: mijn moeder is een Atlasleeuwin

  • Kunst en Cultuur

  De aardbeving in Marokko heeft ook impact op de familie van Amal Akbour. Haar zeventigjarige moeder wil ter plekke gaan helpen. Het doet Akbour denken aan de vrijgevochten vrouwen die ze op het witte doek tijdens het Arab Film Festival zag.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam