Ga naar de inhoud

“Houd de poppenkast open!” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De poppenkast op het Binnenwegplein is voor de derde keer uit het Cultuurplan geschrapt. Poppenspeler Wim Noordegraaf is het zat. Hij blikt voor Vers Beton terug op het ontstaan van ‘zijn’ poppenkast en doet een dringende oproep aan de gemeente: “Houd de poppenkast open!”

PPK beginjaren 3 (2)
beeld: persoonlijk archief Wim Noordegraaf

Al 5 reacties — discussieer mee!

 • bezuinigen op de poppenkast. Daar kan ik volledig niet bij. De uitgave hieraan is van zo veel meerwaarde voor de Rotterdammers. Kinderen verheugen zich op een bezoek aan de binnenstad met hun ouders, als er een bezoekje aan de poppenkast wordt ingepland. Toegankelijk voor iedereen. Een laagdrempelig stukje cultuur en onderwijs. Is dit daadwerkelijk vanuit bezuiniging nodig, of staat het de ambities voor de Coolsingel in de weg?

 • beste WIM en collegas

  In het verleden heb ik jullie werk steeds gesteund
  het is een schande dat dit steeds opnieuw weer ter discussie moet komen ,
  dit is een basis voorziening in onze mooie stad , dat moet behouden worden !
  daarom nogmaals ondersteuning ,Ik ben het geheel eens met vorige spreker PAUL

 • De poppenkast ga je toch niet sluiten??? Dat kan je niet maken!!!!
  Nee, deze moet blijven!!! Waar vind je nu zo iets? Alleen bij ons volgens mij!

 • Hoe haalt zo’n stuk wethouder het in z’n hoofd om zoiets moois, leuks en liefs af te willen schaffen? En daarmee in te gaan tegen dringende adviezen van één van Nederlands meest vermaarde wetenschappers: Oom Ben, jeugdgoog te Blaricum?

  Laat ik er op wijzen dat de helft van het budget nu al teveel wordt betaald aan de gemeentesecretaris…. Die we misschien beter kunnen bestempelen als de Gemeenste Secretaris, een leuk typetje voor één van de poppekasteurs.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Op woensdagavond 3 april komen de scherpe geesten achter het bekroonde onderzoek naar het Rotterdamse bijstandsalgoritme bijeen in het Journalistiek Café in de Carnisser Keuken! Dit dynamische team- Celeste Boddaert, Eeva Liukku, Romy van Dijk en Saskia Klaassen – deelt graag hun inzichten, ervaringen en het belang van datajournalistiek. Ontdek hoe ze te werk zijn gegaan en het proces achter hun bekroonde onderzoek hebben doorlopen. 🎙️📰

  Venue: De Carnisser Keuken
  Datum:
 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam